NZD/USD ELEMZÉS

2014. dec. 8.

NZD/USD
graph
A dollár vegyesen viselkedett a főbb G10 devizapárjaival szemben a hétfői európai délelőtt során, mivel nem történtek jelentős gazdasági események. Erősödött a SEK, a NOK, az EUR és a CHF (ebben a sorrendben), miközben gyengült a JPY, az AUD és a GBP devizákkal szemben. Az amerikai dollár stabil volt a következő devizákhoz képest: NZD és CAD.
Az EUR/USD pár csökkent, miután a német ipari termelés csalódást keltett a piacon, és októberben havi szinten 0,2%-kal emelkedett, ami lassúbb, mint a szeptemberi, lefelé korrigált, havi szinten +1,1%-os adatnál. A várakozásokon alulmaradó adat bővíti azon bizonyítékok egyre népesebb táborát, hogy az eurozóna helyreállása mérsékelt. Ezenfelül Olaszország hitelminősítésének éppen csak a spekulatív fokozat fölé történt leminősítése megerősíti azon véleményemet, hogy az EUR további gyengülés elébe néz. Az európai délidőben az EUR/USD pár teszteli az 1,2250-es támaszszinti tartományt. Ezen akadály egyértelmű, lefelé történő áttörése megcélozhatja a 2012. augusztus 2-i minimum szintet (1,2130).
Az új-zélandi dollár 2012. augusztusa óta a legalacsonyabb szintre gyengült, miután Kína - Új-Zéland legnagyobb kereskedelmi partnere- csalódást keltő kereskedelmi adatokat tett közzé. Kína exportja és importja alulmaradt a várakozásokon, és az utóbbi nulla alá csökkent, ami miatt aggályok merültek fel azzal kapcsolatban, hogy tovább lassul a helyi és globális növekedés. Ha az RBNZ kormányzója, Graeme Wheeler enyhítés-párti álláspontra helyezkedik, és a szerdai értekezleten megváltoztatja várakozó álláspontját, akkor az további értékesítési nyomást gyakorol az új-zélandi dollárra, és az NZD/USD párt még alacsonyabb szintekre szoríthatja.
Az NZD/USD pár összeomlása hétfőn folytatódott, és lefelé áttörte a 0,7660-as (R1) támaszszintet (amely ellenállásszintté vált), amelyet a november 7-i minimum szint határoz meg. A csökkenést azonban megállt marginálisan a 0,7620-as (S1) támaszszint felett, amelyet a 2012. június 8-i minimum szintek határoznak meg. Szerintem a 0,7700-as (R2) tartomány lefelé történő áttörése a széles oldalirányú tartományból lefelé való kilépést jelezte, és csökkenőre változtatta a pár kilátását. Ezért a 0,7620-as (S1) szint egyértelmű, lefelé történő áttörése várhatóan előkészíti a terepet a nagyobb medve jellegű árfolyam mozgás előtt, és talán megcélozza a 0,7500-as (S2) kulcsfontosságú tartományt. Napi momentum mutatószámaink is megerősítik a negatív hangulatot. A 14 napos RSI csökkent, miután ellenállásszintre talált az 50-es szint közelében, miközben az MACD frakcionálisan nullás vonala fölé került,majd negatív jelzést adva a jelző vonal alá került.
• Támaszszint: 0,7620 (S1), 0,7500 (S2), 0,6870 (S3) .
• Ellenállásszint: 0,7766 (R1), 0,7700 (R2), 0,7775 (R3).
TETSZETT A BEJEGYZÉS?

0 megjegyzés:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2009 - 2020 BUXMASTERS - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger