Közel 1000 dollárt ér egyetlen Bitcoin!

2013. nov. 27.

Tegnap este a Bitcoin újra felfelé vette az irányt, ezzel új csúcsra ért a virtuális pénz: már közel 1000 dollárt ér egyetlen egysége.

Kedden magyar idő szerint a késő esti órákban a Bitcoin ismét áttörte az éppen egy héttel korábban elért 900 dolláros árfolyamot, majd tovább erősödve a 984 dolláros szintig ralizott. Jelenleg 981 dollárért cserél gazdát a szuperpénz a legnagyobb tőzsdéjén, az MT Goxon. 

A digitális aranyként is számon tartott virtuális pénzt egyre több kereskedő, főleg online shop fogadja el fizetőeszközként, de kedvező tulajdonságai miatt értéktárolóként, vagyis befektetésként is használják. 


Mi is az a Bitcoin?
A Bitcoin (BTC) egy olyan virtuális pénznem, amely egy úgynevezett peer-to-peer (személyek közötti), központi kitüntetett csomópont nélküli hálózati megoldáson alapul. A Bitcoin online fizetéseket tesz lehetővé, számos online kereskedő elfogadja, és már fizikai megjelenése is van. A központi bankok közreműködése nélkül, direkt kapcsolaton keresztül bonyolítják a pénznemet használók a tranzakciókat, alacsony vagy zéró költség mellett.

Az alapötlet (állítólag) Satoshi Nakamotótól származik, aki a fizetőeszközt 2009-ben hozta létre. A peer-to-peer elosztott hálózat csomópontjain tárolják a fizetések adatait. Saját Bitcoin tárcát, vagyis tulajdonképpen egy Bitcoin számlát bárki létrehozhat számítógépén, ez lehetővé teszi a Bitcoinok átutalását és fogadását.

Plus500

forrás: 
http://www.portfolio.hu/vallalatok/it/kozel_1000_dollart_er_egyetlen_bitcoin.192309.html 
TETSZETT A BEJEGYZÉS?

0 megjegyzés:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2009 - 2020 BUXMASTERS - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger