ÁTTEKINTÉS

2013. dec. 3.

ÁTTEKINTÉS

  • A dollár majdnem az összes fő devizával szemben erősödött hétfőn, miután az USA gyártási adata felülmúlta a várakozásokat. Az U.S. Institute for Supply Management nemzeti gyártási tevékenységével kapcsolatos indexe novemberben a leggyorsabb ütemben emelkedett 2011 áprilisa óta, és az októberi 56,4-ről 57,3-ra emelkedett. A pénteken közzéteendő, nem mezőgazdasági munkaerő-állományról szóló jelentés várhatóan további útmutatásként szolgál ahhoz, hogy a Fed mikor kezdi fokozatosan csökkenteni a havi 85 milliárd dolláros kötvényvásárlását. Az Atlanti-óceán túlsó partján hasonló mutatószám múlta felül a várakozásokat. A Markit Economics jelentése szerint az eurozóna gyártási PMI-indexe két év távlatában a legmagasabb szintre emelkedett (novemberben 51,6; októberben 51,5). Németország PMI-indexe 52,7 lett, azonban az általános erősséget gyengítette Spanyolország és Franciaország visszaesése.  A jen nyomás alá került azon spekuláció hatására, hogy a központi bank további enyhítést vezet be ahhoz, hogy 2015-re elérje a kitűzött 2%-os inflációt. Szerintem ez a jent a legjobb finanszírozó devizává teszi. Az ausztrál dollár csökkent, miután az RBA változatlanul 2,5%-os rekord alacsony szinten hagyta jegybanki alapkamatlábát kedden kora reggel, valamint megismételték, hogy a deviza árfolyama kedvezőtlenül magas.
  • Az ázsiai olajárak kedden reggel nem veszítették el éjszaka folyamán megszerzett erősödésüket, ami jelzi, hogy az USA és Kína - a világ legnagyobb nyersolaj-fogyasztójának - PMI-indexe felülmúlta a várakozásokat. Kínában hétfőn a kínai HSBC gyártási PMI-index változatlanul 50,8 lett novemberben, ami felülmúlta az 50,5-re való csökkenéssel kapcsolatos piaci várakozásokat. Az aranyárak valamelyest csökkentek a keddi ázsiai kereskedésen, mivel fokozódnak azon várakozások, hogy a Federal Reserve 2014 elején megkezdi monetáris ösztönzési programjának fokozatos csökkentését.
  • Csendes nap ez a keddi. Az egyedüli fontos mutatószámok az európai kereskedési idő alatt látnak napvilágot: az Egyesült Királyság novemberi építőipari PMI-indexe és az eurozóna októberi termelői árindexe. Az Egyesült Királyság építőipari PMI-indexe várhatóan az októberi 59,4-ről 59,0-ra csökken, miközben eurozóna termelői árindexe a becslés szerint 0,2%-kal esik, ami fordulatot jelent a szeptemberi +0,1%-hoz képest. Ezenkívül a Bank of England közzéteszi a pénzügyi politikai tanácsának november 20-ai értekezletéről készült jegyzőkönyvet. Az éjszaka folyamán Ausztrália teszi közzé 3. negyedéves GDP adatát. A közzétett adat negyedéves szinten várhatóan 0,7%-os növekedést mutat, ami gyorsulást jelent a 2. negyedéves +0,6%-hoz képest. Ezáltal azonban a ráta éves szinten 2,6%-ról 2,5%-ra csökken. Ma csak egyetlen személy tart beszédet. Az EKB hivatalnoka, Ewald Nowotny egy brüsszeli eseményen szólal fel.
TETSZETT A BEJEGYZÉS?

0 megjegyzés:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2009 - 2020 BUXMASTERS - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger