Az OTP-Mol páros repítette a részvénypiacot

2013. nov. 27.

A tegnapi zuhanás után erősödött a magyar tőzsde szerdán, a BUX 0,9 százalékot emelkedett. Az
irányadó nyugat-európai indexek a német tőzsde vezetésével tovább erősödnek azt követően, hogy hosszas tárgyalásokat követően ma hajnalban megállapodás született Németországban néhány kényes kérdésről a CDU, a CSU és a szociáldemokraták vezetői között, így megnyílt az út a nagykoalíció létrehozása előtt. Az amerikai indexek is erősödenk annak ellenére, hogy vegyes makrogazdasági adatok láttak napvilágot. A magyar tőzsde is jól teljesített, a tegnapi MSCI Magyarország index átsúlyozásának hatására bekövetkezett eséseket ugyanis elkezdték ledolgozni a hazai blue chipek
A tegnapi zuhanás után erősödött a magyar tőzsde szerdán, a BUX értéke 0,9 százalékot emelkedett, amihez 13,4 milliárd forintos forgalom párosult. A hazai benchmark ezzel a teljesítményével az élmezőnyben foglal helyet a közép-kelet-európai indexek versenyében.
A legjobb teljesítményt a Mol nyújtotta, a cég árfolyama 2,5 százalékot erősödött azt követően, hogy az olajtársaság 4,6 százalékos eséssel zárta a keddi kereskedést. A keddi kereskedés másik nagy vesztese, az OTP árfolyama ma közel 2,2 százalékot erősödött, így az élen áll a régiós bankszektorban.
A Magyar Telekom árfolyama újabb 2,1 százalékot erősödött, ami elsősorban annak lehet köszönhető, hogy megtörtént tegnap az MSCI Magyarország index átsúlyozása, ami egyben azt is jelenti, hogy kiárazódott a papírból egy jelentős kockázati faktor (ETF-ek eladói oldalon történő megjelenés). Ez pedig rövidtávon mindenképpen kedvező fejleménynek tekinthető a társaság esetében.
A gyógyszercégek viszont gyengén szerepelnek, a korábban favorizált Richter árfolyama 1,4 százalékot esett, amiben az is szerepet játszhat, hogy kiárazódott az "MSCI-sztori" a papírból azt követően, hogy tegnap a passzív indexkövető alapok végrehajtották az átsúlyozást (a cég esetében vásárlást). A kisebbik gyógyszergyártó, az Egis árfolyama 1,6 százalékot esett.

Az amerikai indexek kivétel nélkül erősödnek annak ellenére, hogy vegyes makrogazdasági adatok kerültek publikálásra. A munkaerőpiacról ugyan a vártnál kedvezőbb adat érkezett, viszont a tartós cikkek rendelésállománya csökkent, míg októberhez képest kevésbé optimista az amerikai feldolgozóipar. A chicagói beszerzési menedzser index értéke ugyanis 65,9 pontról 63 pontra esett vissza, miközben a konszenzus 58 pont volt. A Dow Jones és az S&P 500 értéke közel 0,2 százalékot, míg a Nasdaq értéke 0,5 százalékot erősödött. 

forrás: http://www.napi.hu/tozsdek-piacok/az_otp-mol_paros_repitette_a_magyar_piacot.570594.html
TETSZETT A BEJEGYZÉS?

0 megjegyzés:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2009 - 2020 BUXMASTERS - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger