DXY - A dollár emelkedik

2013. nov. 2.

DXY




graph
  • A dollár rallyja folytatódott a pénteki európai reggelen, mivel a befektetők készülnek a jövő heti EKB értekezletre. Stabil volt a kanadai dollárral és az új-zélandi dollárral szemben, de egészen egyenletesen erősödött a G10 devizákhoz képest. Az USD/JPY pár emelkedett annak ellenére, hogy a tokiói részvények árfolyama esett.
  • A figyelemre méltó kivételt az SD/NOK pár képezte. Norvégia PMI-indexe a várakozásokat felülmúlva nőtt októberben (a várt 52,4-hez képest 53,6 lett; a korábbi érték 52,3 volt); a munkanélküliségi ráta 2,6%-ról 2,5%-ra csökkent (megfelelt a várakozásoknak). Egyúttal a szeptemberi hitelnövekedés felülmúlta az előrejelzéseket: éves szinten 6,1%-ról 6,2%-ra gyorsult (6,0%-ra történő lassulásra számítottak). A hírek hatására a norvég korona mind az amerikai dollárral, mind az euróval szemben erősödött.
  • Az Egyesült Királyság gyártási PMI-indexe alulmaradt a várakozásokon (56,0 lett; 56,4-re számítottak, az előző adat 56,7), de csupán kis hatást gyakorolt. A GBP amerikai dollárral szembeni csökkenése megfelelt a piaci várakozásoknak; az EUR/GBP pár néhány pippel csökkent, de ez nem volt jelentős.
  • Amint az reggel elhangzott, szerintem kevés annak valószínűsége, hogy az EKB bármilyen nagyobb lépést tesz a jövő heti értekezleten. Az euró számára egyelőre valószínűleg a hétfőn közzéteendő, végleges EU PMI-index lesz kulcsfontosságú, mivel a lefelé történő korrekció befolyásolhatja az EKB vélekedését; miközben a felfelé történő korrekció valószínűleg várakozásra intené őket.
  • A DXY visszatért növekvő trendbe, miután visszapattant 79,00-es kulcsfontosságú padlójáról október 25-én. Európai idő szerint kora délután az index a 80,48-as (T1) támaszszint és a 80,63-as (E1) ellenállásszint között van, és növekvő útvonalat követ (lásd a lila tartományt). Ha az árfolyam sikeresen áttöri a 80,63-as (E1) ellenállásszintet, a csata az októberi legmagasabb szint, a 80,80 (E2) felé terelődik. Kezdek aggódni a lehetséges csökkenő korrekció miatt, ha a DXY lefelé áttöri a háromszög alsó határát, és megcélozza a 80,00-as (T3) szintet. Az index iránya növekvő marad, mivel az 50 órás mozgóátlag a 200 órás mozgóátlag felett van, és az árfolyam a felső Bollinger sávon rallyzik. Mindkét mutatószám több mint egy hete növekvő útvonalat követ, ami teljessé teszi a dollár index pozitív képét.
  • Támaszszint: 80,48 (T1), 80,33 (T2), 80,00 (T3).
  • Ellenállásszint: 80,63 (E1), 80,80 (E2), 81,12 (E3).
TETSZETT A BEJEGYZÉS?

0 megjegyzés:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2009 - 2020 BUXMASTERS - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger