Villeneuve: Vettel sokkal jobb, mint bárki más, és ő nem csalva szerzi a győzelmeit

2013. nov. 1.

1997 Forma-1 világbajnoka szerint sokat fejlődött Sebastian Vettel személyisége, aki most sokkal jobb, mint bárki más a mezőnyben.

Jacques Villeneuve korábban éles kritikákkal illette a németet, akinek a személyisége sokkal inkább hasonlított egy sértődött gyerekére, mint egy érett világbajnokéra. A kanadai-francia világbajnok a német Sport Bild lapnak beszélt az újdonsült négyszeres világbajnokról.
„Most is határozott véleménnyel vagyok róla, de ez már pozitív. Sebastian mindig nagyon gyors tudott lenni, de a személyisége rendkívül sokat fejlődött. Most egy igazi érett bajnokként versenyez. Nagyon tudatos, és a mega-sikerei ellenére két lábbal a földön tudott maradni.”
Ezt mégis hogyan értsük?
„Korábban rendre mérges volt, ha valami nem az ő kívánságai szerint alakult. Most úgy tűnik, mintha már kontrolláltabb lenne. Tudja, hogy jó és az embereknek ezt már nem kell többé elmondaniuk. Az elmúlt években néha az volt a benyomásom őt illetően, hogy arrogáns. Ez most teljesen eltűnt. Ez egyúttal az eredményeiben is tükröződik. Most csak a csapat munkájára és a versenyekre összpontosít. Ez egy nagyon hatásos kombináció.”
Tehát versenyzőként is azt mondhatjuk, hogy jobb lett?
„Határozottan. Ő most egy tökéletes versenyző. Csak meg kell nézni, hogy milyen eredményeket ért el a csapattársak mellett. Mindenkit elpusztított maga mellett. Valójában ez mutatja meg igazán, hogy milyen jó is Vettel. És a sikeressége már nem csak az autón múlik, hanem saját magán.”
Ennek ellenére voltak, akik rendszeresen kifütyülték a versenyzőt.
„Ez nevetséges és elfogadhatatlan. Ez nem fair és sportszerű. Sebastian sokkal jobb, mint bárki más. Megérdemli a tapsot. Michaelt sem fütyülték ki, amikor nem voltak ellenfelei. És Sebastian nem nyert meg minden versenyt, mivel nem csalt, vagy használt piszkos trükköket. Egyszerűen csak jobb. Nagyon jól kezelte ezt a helyzetet, miközben folyton mosolygott és nem reagált a füttyökre. Azt hiszem, rájött, hogy ez a fütyülés az ő sikerei is egyúttal. Vettel legyőzte Alonsót és a Ferrarit. A rajongóknak ez természetesen nem tetszett. De ugyanez a helyzet a NASCAR-ban. Kyle Buscht minden versenyen kifütyülik.”


 
forrás: http://www.f1-live.hu
TETSZETT A BEJEGYZÉS?

0 megjegyzés:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2009 - 2020 BUXMASTERS - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger