F1: Norbert Haug távozik a Mercedestől

2012. dec. 14.A német gyártó egy igencsak meglepő bejelentésre szánta el magát, és megerősítette, hogy Nobert Haug, a Mercedes-Benz Motorsport alelnöke 2012 év végén elhagyja a márkát.A Mercedes köszönetet mondott Haugnak, aki 1990-ben csatlakozott a gyártóhoz.


Haug több mint 22 éven át volt a Mercedes-Benz Motorsport, és a Daimler AG alelnöke. A Mercedes szakembere hivatalosan 1990 október 1-jén csatlakozott a Mercedes-Benz Motorsport részlegéhez. Haug közreműködésével a Mercedes-Benz partnerként összesen 6 alkalommal nyerte meg a világbajnokságot a Forma-1-ben, miközben 87 győzelmet szerzett.

A német gyártó szakembere hathatós közreműködésével a Mercedes összesen 32 bajnoki címet szerzett a Német Túraautó Bajnokságban (DTM). A DTM-ben ez 54%-os győzelmi mutatót jelent, addig a bajnoki címeket tekintve 60%-os statisztikai mutatóról beszélhetünk.

Ez idő alatt a Mercedes-Benz összesen 986 versenyen (Formula-1, Champ Car, GT, Group C, Formula 3) állt rajthoz Haug vezetésével. A márka 439 győzelmet tudhat a neve mellett Haug irányítása alatt, ami 45,4%-os győzelmi mutatót jelent.

Haug távozásával Niki Lauda és Michael Schumacher is főszerephez juthat a Mercedes Motorsport vezetésében. A Mercedes a hivatalos közleményében leírta, hogy közös megállapodással döntöttek úgy, hogy elválnak útjaik.


Dr. Dieter Zetsche, a Daimler AG vezetője a következőket mondta a szakember távozásáról:
„Norbert Haug több mint 20 éven keresztül volt a Mercedes-Benz Motorsport programjának arca. Ami engem illet, ez egy teljes korszakot ölel át, és meg is bélyegzi azt, és fénypontként felelős volt az Ezüst Nyilak sikeres Forma-1-es visszatéréséért. Az igazgatótanács és az egész motorsport család nevében szeretném megköszönni Norbertnek a rendkívüli elkötelezettségét, melyet a háromágú csillag iránt tanúsított.”

Haug szintén nagy szavakat használt a kapcsolat leírásához, és egy igen komoly kaland ért véget a mai bejelentéssel:
„Szeretném megköszönni a világ legjobb autómárkájának a több mint 22 évet, melyben egyetlen pillanat sem múlt el szenvedély nélkül. Különösen szeretném megköszönni az igazgatótanácsnak a bizalmat és azt a szabadságot, melyet mindig megadtak minden tevékenységem alatt. 1991 óta óriási eredményeket és győzelmeket szereztünk, és ezt szeretném megköszönni minden kollégának. Sajnos az egyetlen győzelemmel, melyet 2012-ben szereztünk, nem tudtunk eleget tenni az elvárásainknak a 2010-ben alapított csapattal. Mindazonáltal helyes lépéseket tettünk azért, hogy sikeresek legyünk a jövőben. A csapatunk és a versenyzőink mindent meg fognak tenni, hogy elérjék ezeket a célokat.” forrás: http://f1-live.hu
TETSZETT A BEJEGYZÉS?

0 megjegyzés:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2009 - 2020 BUXMASTERS - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger