Homeoffice a kert végében, ha már szombat és munkanap

2012. nov. 29.Más fejlett országokban már kialakult kultúrája van, mind a távmunkának, mind a home office intézményének. Nálunk még igencsak csak gyerekcipőben jár. Kevesen tehetik meg vagy kevesen olyan szerencsések, hogy egy otthon végezhető munkából eltarthassák családjukat, azonban idehaza is egyre több multi támogatja az otthonról történő munkavégzés lehetőségét, a home office-t, ha nem is minden nap. Egyes irodaházakat szándékosan 10-15%-kal kisebb kapacitásra terveznek, mint az ott dolgozók száma, mert valaki úgyis mindig beteg, szabin van, utazik, irodán kívül tárgyal, valaki pedig pénteken vagy a szombati munkanap otthon marad hómofiszolni.

Otthonról dolgozva még nehezebb megszabni a magánélet és a munka határait, mind térben, mind időben. Illetve mindenki szeretne minél szebb helyen, főleg most tavasszal minél inkább a természethez közel dolgozni. Általános iskolában is csak azokat a biológia órákat szerettük, amikor kint a parkban vadászhattunk rovarokra.

A Tetra Shedet is a fenti trendek inspirálták, amikor megalkották a modulárisan felépíthető otthoni irodájukat. A koncepció szerint a munkahely, nem a házban, hanem jól elkülönítve a kert végében lévő kisházban található. Persze nem egy barkácsáruházban kapható  szerszámosbódéra kell gondolni, hanem egy merész vonalvezetésű, kreatív térrendezésű, időtálló, de természetesen anyagokból megalkotott (tölgyfa, lucfenyő, rétegelt lemez stb.) modulárisan bővíthető hi-tech konstrukcióra.

Az alap modul elhelyezésére 10m2 kert területre lesz szükségünk, míg belső hasznos alapterülete 8m2, mely két személy számára biztosít komfortos munkakörnyezetet. Persze nem csak otthoni irodaként hasznosíthatóak, hanem vendégházként, pihenő térként, gyerekeknek játszóházként, illetve további modulokkal kibővítve, akár nagyobb területű osztálytermek, előadó, kerti tárgyaló, elárusító hely vagy kiállító terem is építhető a Tetra Shed segítségével. Sőt a fára akasztható függőágy-sátor hibrid Tarzan-lak helyett traileren egy fesztiválra is levihetjük akár, ha azt szeretnénk miénk legyen legfullosabb fesztiválkéró.
A 8-10m2-es alap Tetra Shed kerti iroda induló ára masszív GBP 15,000, azaz mintegy 5,5 millió Ft. Ezért a pénzért, igaz nem ilyen merész, de párhuzamos falakkal határolt 30m2 körüli készházat/mobilházat vásárolhatunk. A Tetra Shed prototípus megtekinthető élőben, a május 5-13. között Londonban megrendezésre kerülő Grand Designs Live kiállításon. (forrás: pto.hu)
TETSZETT A BEJEGYZÉS?

0 megjegyzés:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2009 - 2020 BUXMASTERS - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger