A GDP „megmenti” a kínai részvényeket

2015. jan. 21.

A GDP „megmenti” a kínai részvényeket, de a kínai inflációt valószínűleg nem A kínai részvények hétfőn estek; a Shanghai Composite index 7,7%-kot esett, mivel az értékpapír-piaci szabályozók megszorításokat eszközöltek a fedezettel ellátott számlákon. A részvények azonban ma visszapattantak, miután a kormány bejelentette, hogy a GDP 7,4%-kal csökkent az évre, amely kissé felülmúlja a becslést (7,3%). A decemberi viszonteladói értékesítések megfeleltek az éves szinten 12%-ra számító várakozásoknak, és a havi ipari termelés felülmúlta az éves szinten 7,9%-ról szóló becsléseket. Tehát kedvező adatok vannak, amelyek bizonyos mértékben helyreállították a bizalmat, a szabályozók megjegyzéseivel egyetemben, miszerint nem akarják elfojtani a részvénypiacot, csupán „védeni akarják a befektetők jogait, és támogatni kívánják a fedezettel ellátott értékpapírok kereskedésének egészséges növekedését”. Figyelemre méltó, hogy a hatóságok majdnem képesek voltak elérni a GDP-vel kapcsolatos 7,5%-os célkitűzésüket, miközben folytatták a reform intézkedéseket, amelyek az „árnyék” bankrendszert, a helyi önkormányzatok finanszírozását és az ingatlanpiacot célozzák. Mindazonáltal egyértelmű, hogy a növekedési lendület lassul, és mivel a termelői árak eléggé a deflációs tartományban vannak, a Kínából eredő deflációs impulzus valószínűleg nem hagy alább egyhamar. Ezért miközben a kínai részvények talán helyreállnak, Kína globális monetáris politikára gyakorolt hatása valószínűleg továbbra is negatív lesz. Valószínűleg továbbra is „devizaháborúnak” lehetünk tanúi, amelynek oka, hogy a hazai monetáris politika idén begyűrűzik a nemzetközi porondra.
A DKK árfolyamra ható nyomás A Svájci Nemzeti Bank (SNB) meglepetésszerűen eltörölte az EUR/CHF küszöböt a múlt héten, ami nyomást gyakorolt a dán koronára (DKK), amely az euróval szemben ±2,25%-os sávban, 7,46038 körül van jegyezve. Dánia tegnap 15 bázisponttal csökkentette kamatlábait az árfolyam megvédésére; a betéti kamatláb még inkább a negatív tartományba süllyedt (-0,2%-ra), a hitelkamatláb pedig csak éppen pozitív (0,05%). Dánia folyó fizetési mérlegének többlete tavaly a GDP 7,2%-a volt, a költségvetési deficit pedig a GDP 0,75%-a volt, amely az európai standardok szerint elhanyagolható. Mivel AAA kötvényosztályba tartozik, nem csoda, hogy az ország devizája erősödik. Ez az árfolyam is veszélyben lehet? Lehetséges, de kevésbé valószínű, mint Svájc esetében. Először is, a DKK árfolyam több mint 30 éve fennáll (először Deutschemark néven 1982-ben jegyezték), a CHF esetében a jegyzés négy évnél kevesebb. Másodsorban Dániában nem tapasztaltunk olyan beáramlást, mint Svájc esetében, és emiatt a dán központi bank mérlege nem nőtt olyan nagyra, mint a Svájci Nemzeti Banké. Ezért miközben a DKK várhatóan további felfelé ható nyomás alá kerül, valószínűleg nem hagynak fel árfolyamukkal, amely a gazdasági miniszter szerint „biztos”. Bevallom, hogy arra sem számítottam, hogy az SNB felhagy az árfolyamküszöbbel.
A dollár általánosságban erősödött A dollár általánosságban erősödött a mai európai délelőtt során az összes G10 devizával szemben, leszámítva az euróval szembeni mérsékelt gyengülést. A CHF volt a leggyengébb G10 deviza, mivel a piac továbbra is küzd az egyensúlyi szint megtalálása érdekében a svájci frank számára. Ma reggel az EUR/CHF pár 1,0181-es szintje azon legalsó szint körül van, amely egy tavaly októberi hivatalos értekezés* szerint az EUR/CHF tartomány lenne az opciós kontraktusokból származtatva: 1,01-1,18. Ezért talán most visszatért arra a minimum értékre, amelyről a piac korábban úgy vélte, hogy a pár „fair értéke”. Az EUR/CHF pár várhatóan valamelyest emelkedik a tartomány közepe felé, amely kb. 1,095 lesz. Ezáltal az USD/CHF pár kb. 0,93 lenne, feltéve, hogy az EUR/USD pár állandó marad – amely szerintem nem így lesz. Ha az EUR/USD pár az 1,14-es szintre kerülne, akkor az EUR/CHF pár az 1,08-as szinten azt jelentené, hogy az USD/CHF pár a 0,95-ös szinten van. Röviden szólva, az USD/CHF pár küszködni fog azért, hogy visszanyerje paritását.
(*Where Would the EUR/CHF Exchange Rate Be Without the SNB's Minimum Exchange Rate Policy?
Mai mutatószámok: Az európai nap során a decemberi német termelői árindexet teszik közzé, amely várhatóan tovább süllyedt a deflációba, jelezvén, hogy az eurózóna deflációs nyomásai fokozódnak. A januári német ZEW felmérés is napvilágot lát. Bár ez az indexek harmadik egymást követő emelkedése lenne, esetleg nem elegendő ahhoz, hogy fordulatot hozzon az euróval szembeni negatív hozzáállásban. A közös devizára ható nyomás fokozódott, miután a Svájci Nemzeti Bank múlt hét csütörtökön váratlanul eltörölte az EUR/CHF küszöböt, ami fokozta azon spekulációt, hogy az EKB valami hatalmas lépésre készül.
Kanada publikálja a novemberi feldolgozóipari értékesítést.
Az USA-ban az egyedül közzéteendő mutatószám a januári NAHB lakáspiaci index, amely várhatóan kis mértékű javulást mutat.
Új-Zéland 4. negyedéves inflációs rátája várhatóan negyedéves szinten 0,9%-ra csökkent (a 3. negyedévben 1,0% volt). Az NZD/USD pár legutóbb kb. 50 pippel csökkent, miután a 3. negyedéves infláció az RBNZ 1%-3%-os tartományának alsó határára csökkent középtávon. Bár a csökkenés arra utal, hogy kevesebb nyomás nehezedik az RBNZ-re a kamatláb emelésének folytatását illetően, a Bank a legutóbbi értekezletén jelezte, hogy a következő intézkedés valószínűleg a kamatlábak emelése lesz. Ha azonban a fogyasztói árindex az alsó határ alá csökken, akkor esetleg megváltoztatják álláspontjukat és semleges nézetet vallanak.
Ma beszédet tartanak: a BoE helyettes kormányzója, Jon Cunliffe és a Fed kormányzója, Jerome Powell szólal fel.

Az EUR/USD pár ellenállásszintre talált az 1,1650-es szint közelében




graph
Az EUR/USD pár hétfőn visszapattant, de miután elérte az ellenállásszintet frakcionálisan az 1,1650-es (R1) akadály alatt, valamelyest visszatért. Szerintem a rövid távú irány csökkenő marad, és ezért úgy vélem, hogy a következő hullám valószínűleg csökkenő marad, és talán ismét teszteli az 1,1460-as (S1) szintet. Ha a medvék elég erősek ahhoz, hogy a küzdelmet az 1,1460-as (S1) szint alá tereljék, várhatóan megcélozzák az 1,1370-es (S2) akadályt, amelyet a 2003. november 7-ei minimum szint határoz meg. A napi mutatószámok gyorsuló medve jellegű momentumot jeleznek, és fokozzák a további csökkenések valószínűségét. A 14 napos RSI túlértékesített tartományában marad és lefelé mutat, miközben a napi MACD zérus és jelző vonala alatt van és szintén lefelé mutat. Az általános trendet illetően a napi grafikonon az árfolyam struktúrája még mindig csökkenő trendre utal. A pár alacsonyabb maximum szinteket és alacsonyabb minimum szinteket ér el az 50 és a 200 napos mozgóátlag alatt.
• Támaszszint: 1,1460 (S1), 1,1370 (S2)
• Ellenállásszint: 1,1650 (R1), 1,1730 (R2), 1,1860 (R3)
TETSZETT A BEJEGYZÉS?

0 megjegyzés:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2009 - 2020 BUXMASTERS - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger