A Kanadai Nemzeti Bank nem változtat

2014. dec. 4.

A Kanadai Nemzeti Bank nem változtat A Kanadai Nemzeti Bank várhatóan nem változtatja meg jegybanki alapkamatlábát a mai értekezleten, a 2014. év utolsó döntése keretében. Bár a kanadai infláció emelkedik, és a legutóbbi adatok szerint a gazdaság fellendült, a csökkenő olajárak miatt a BoC valószínűleg a korábban tervezettnél hosszabb ideig nem módosít politikáján, ami miatt a kanadai dollár érzékeny marad. Másrészt, mivel nem adnak új előrejelzést, a korábbinál kevésbé enyhítés-párti nyilatkozat révén a kanadai dollár ideiglenesen előnyre tehet szert, nem feltétlenül az amerikai dollárra
l, hanem inkább az euróval és a japán jennel szemben.
Az ausztrál dollár 4 éves mélyponton van az amerikai dollárral szemben, miután az ország 3. negyedéves GDP-je 0,3%-kal emelkedett (a 2. negyedévben negyedéves szinten 0,5% volt), és alulmaradt a 0,7%-os várakozásokhoz képest. Emiatt az éves növekedési ütem változatlanul 2,7% maradt (alulmaradt az előző, lefelé korrigált adaton és a 3,1%-os ütemre számító várakozásokon). A növekedési ütem csökkenése alátámasztja az Ausztrália kilátásaival kapcsolatos aggályokat, és ellentétben áll az RBA keddi nyilatkozatával, miszerint a legutóbbi adatok konzisztensek a mérsékelt gazdasági növekedéssel. Az AUD/USD pár rövid időre a 0,8400-as szint alá csökkent a közzétételkor, de visszapattant, és néhány pippel ezen szint felett zajlott a kereskedés. Alacsonyabb árfolyamra van szükség ahhoz, hogy Ausztrália kiegyensúlyozott növekedést érhessen el; a kulcsfontosságú áruk árának folytonos csökkenése valószínűleg eladási nyomás alatt tartja az ausztrál dollárt.
Másutt: Az új-zélandi dollár volt a második legrosszabb teljesítményt nyújtó deviza az amerikai dollárhoz képest, miután a teljes tejpor ára (az ország fő exportterméke) 7,1%-kal csökkent a legutóbbi aukción. A pár kb. 0,80%-kal csökkent, de felfelé visszapattant, miután támaszszintre talált éppen a 0,7770-es szint alatt. Mivel negatív hangulat uralkodik az új-zélandi dollárral szemben, a pár ismét tesztelheti ezt a szintet a közeljövőben.
Az éjszaka folyamán közzétették, hogy Kína nem gyártási PMI-indexe és a HSBC szolgáltatási szektorbeli PMI-index (mindkettő novemberre vonatkozóan) kissé emelkedett, ami korlátozott hatást gyakorolt az ausztrál dollárra és az új-zélandi dollárra.
A mai eseményeket tekintve: közzéteszik a novemberi végleges szolgáltatási szektorbeli PMI-indexeket azon országokban, ahol hétfőn publikálták a gyártási adatokat. Szokás szerint Franciaország, Németország és az eurozóna végleges előrejelzése a kezdeti becslésekkel azonos. Az Egyesült Királyság szolgáltatási szektorának PMI-indexe várhatóan valamelyest emelkedett. A végleges gyártási PMI-indexek (hétfő) korrigálása fokozza annak valószínűségét, hogy a szolgáltatási szektor PMI-indexeit is korrigálják. Az eurozóna októberi viszonteladói értékesítése is napvilágot lát, és a havi szintű adatban várhatóan fordulat állt be. A közelmúltbeli kedvezőtlen adatok után az előrejelzés valószínűleg nem lesz elég ahhoz, hogy fordulatot hozzon az euróval szembeni negatív hozzáállásban.
Az USA-ban a legfontosabb mutatószámként a novemberi ADP foglalkoztatási jelentést publikálják, két nappal a nem mezőgazdasági munkaerő-állomány közzététele előtt. Az ADP jelentésből várhatóan kiderül, hogy a magánszektorban az előző havi adathoz képest novemberben kevesebb munkahely jött létre. A végleges Markit szolgáltatási szektorbeli PMI-index és az ISM gyártási index (mindkettő novemberre vonatkozóan) is napvilágot lát. A Fed Bézs könyvét - amely felmérés a Federal Reserve Rendszer 12 regionális bankjának jelentésein alapul - is közzéteszik, hogy az FOMC számára tájékoztatást nyújtson a gazdaságról a december 16-án és 17-én tartandó politikai értekezlet előtt.
Ma beszédet tartanak: a philadelphiai Fed elnöke, Charles Plosser és a Fed kormányzója, Lael Brainard.
TETSZETT A BEJEGYZÉS?

0 megjegyzés:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2009 - 2020 BUXMASTERS - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger