A dollár az összes fő devizapárjával szemben vegyesen viselkedett

2014. nov. 12.

USD/SEK
graph
A dollár az összes fő devizapárjával szemben vegyesen viselkedett az európai délelőtt során, kedden. Erősödött a következő devizákkal szemben (ebben a sorrendben): JPY, NOK és AUD; gyengült a svéd koronához és az angol fonthoz képest. Az amerikai dollár stabil maradt a következő devizákhoz képest: EUR, CHF, CAD és NZD.
A svéd korona jelentősen emelkedett, miután az ország fogyasztói árindexe októberben éves szinten 0,1%-kal csökkent, ami lassúbb ütemű defláció, mint az előző, éves szinten -0,4%-os adat és az éves szinten -0,2%-ra számító előrejelzés. Ugyanakkor a svéd központi bank legutóbbi politikai értekezletéről készült jegyzőkönyvből kiderült, hogy további intézkedésekre kerülhet sor, ha az infláció elfojtott marad és nem éri el a Bank 2%-os célkitűzését. A tanácstagok elismerték az alacsony inflációs nyomás tényét, és a szeptemberi értekezlethez képest lefelé korrigálták a fogyasztói árindexszel kapcsolatos kilátást. Várakozásaik szerint az infláció 2016 első felében éri el a 2%-os célkitűzést. Azonban kiemelném, hogy bár az októberi fogyasztói árindex a szeptemberinél lassúbb ütemben csökkent, idén már a 8. alkalom, amikor deflációt jeleztek. Amellett, hogy a Riksbank lefelé korrigálta a fogyasztói árindexszel kapcsolatos kilátást, és eléggé nagy a további ösztönző intézkedések valószínűsége, a kedvezőtlenebbé váló fundamentális tényezők várhatóan nyomást gyakorolnak a devizára, és fokozódik a svéd koronára ható értékesítési nyomás.
Az USD/SEK pár csökkent az európai délelőtt során, a várakozásokat felülmúló fogyasztói árindex közzétételét követően. Az európai délidőben a pár a fekete növekvő trendvonal és az 50 periódusú mozgóátlag felé tart, amely jó támaszszintet biztosított a minimum szinteknek a közelmúltban. A 4 órás grafikonon az RSI lefelé metszette 50-es szintjét és lefelé mutat, miközben az MACD keresztezte jelző vonalát és továbbra is csökken. Ezen momentum jelzések arra utalnak, hogy további korrekció lehetséges, legalábbis a fekete emelkedő trendvonal környékéig. Ezért szerintem a rövid távú irány negatív. A fekete növekvő trendvonal lefelé történő áttörése utat nyit a keresztárfolyam számára a 7,3400-as (S1) támaszszint megközelítésére. Kitekintve azonban az USD/SEK pár továbbra is magasabb maximum szinteket és magasabb minimum szinteket ér el a kék hosszabb távú trendvonal felett, amely a március 19-i minimum szinttől indul; ezáltal a hosszú távú trend növekvő marad.
• Támaszszint: 7,3400 (S1), 7,2900 (S2), 7,2200 (S3) .
• Ellenállásszint: 7,4500 (R1), 7,5000 (R2), 7,5900 (R3) .
TETSZETT A BEJEGYZÉS?

0 megjegyzés:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2009 - 2020 BUXMASTERS - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger