USD/NOK

2014. aug. 11.

USD/NOK
graph
A dollár változatlan volt a legtöbb G10 devizapárjával szemben a hétfői európai délelőtt során, mivel nem történtek főbb gazdasági események. Az amerikai dollár csak a norvég koronával és a svéd koronával szemben gyengült, miközben erősödött az ausztrál dollárral szemben.
A norvég korona erősödött a leginkább a dollárhoz képest, miután az ország alapvető fogyasztói árindexe éves szinten a júniusi +2,4%-ról +2,6%-ra gyorsult júliusban, ami megfelelt a Norges Bank kb. 2,5%-os távlati célkitűzésének. A ráta az éves szinten +1,9%-ra való lassulásról szóló várakozásokkal ellentétesen alakult, ami miatt az USD/NOK pár kb. 0,75%-kal csökkent, és egyúttal csökkent annak valószínűsége, hogy a Bank a szeptemberi értekezletén csökkenti a kamatlábakat.
A török líra volt az általunk követett feltörekvő piacokbeli devizák legnagyobb vesztese, mivel a befektetők aggódnak az országgyűlés összetétele miatt. A TRY rallyzott az ország vasárnapi választásai előtt, de elveszítette erősödésének egy részét, miután a miniszterelnök, Tayyip Erdogan megnyerte a nemzet első elnökválasztását. A piac aggódik Erdogan azon törekvései miatt, hogy befolyásolja Törökország monetáris politikáját, valamint amiatt, hogy esetleg a vártnál nagyobb mértékű kamatlábcsökkentésre kényszeríti a Bankot. Ez valószínűleg a TRY hosszú távú gyengülését eredményezheti. Az USD/TRY pár próbál emelkedni és áttörni az oldalirányú útvonal felső határát, amelyen április óta zajlik a kereskedés. További növekvő mozgás valószínűleg megcélozza a 2,2450-es ellenállásszintet hosszabb távon.
Az USD/NOK pár múlt héten trendbeli fordulatot jelzett, miután a 6,2580-as (a támaszszintből ellenállásszint lett) kulcsfontosságú szint alá csökkent, és azóta az árfolyamstruktúra alacsonyabb maximum szinteket és alacsonyabb minimum szinteket ér el. Ma az európai délelőtt során a pár elérte a 6,2525-ös (R3) korlátot, és amint közzétették Norvégia fogyasztói árindex adatait, összeomlott, és egymást követően két támaszszintet tört át. A 6,2200-es (R2) szint (a támaszszintből lett ellenállásszint) áttörése megerősítette a jövőbeli alacsonyabb minimum szintet, és a közeljövős trend csökkenő maradt. Az európai délidőben az árfolyam teszteli a július 25-i minimum szintet (6,1900 - S1). Az egyértelmű lefelé történő áttörés arra késztetheti a medvéket, hogy további csökkenéseket indítsanak be és megcélozzák a következő támaszszintet a 6,1725-ös (S2) szinten, amelyet a július 23-i minimum szintek jelölnek. Figyelembe véve, hogy az árfolyam a július 23. és augusztus 6. közötti növekvő trend 76,4%-os visszatérési szintje alá csökkent, a jelenlegi csökkenő trend várhatóan folytatódik. Mindazonáltal a mai csökkenés eléggé meredek volt, és emiatt kisebb ingadozást észlelhetünk a short-zárásban, mielőtt az eladók ismét átveszik az irányítást.
  • Támaszszint: 6,1900 (S1), 6,1725 (S2), 6,1640 (S3).
  • Ellenállásszint: 6,2020 (R1), 6,2200 (R2), 6,2525 (R3).
TETSZETT A BEJEGYZÉS?

0 megjegyzés:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2009 - 2020 BUXMASTERS - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger