Ismét egy jegybank dönt a várakozás mellett

2014. aug. 10.

Ismét egy jegybank dönt a várakozás mellett; A Bank of Japan (BoJ) két napos monetáris ülése ért véget változtatás nélkül, mint ahogy a piac arra számított. Az ülést követő nyilatkozat szerint a gazdaság helyreállása mérsékelt ütemben folytatódott és az inflációs várakozások egészében véve emelkedtek. Az indikátorokat tekintve, Japán szezonális hatásoktól megtisztított folyószámla többlete csökkent Júniusban többé-kevésbé a várakozásokkal összhangban. Véleményem szerint a BoJ Kuroda vezetése alatt túlságosan optimista. Az adatokból úgy tűnik, hogy az infláció ismét alábbhagy, így a csökkenő export mellett fokozatosan eltűnő folyószámla többlet várakozásaim szerint szükségessé teszi, hogy a BoJ ismét lépéseket tegyen a Yen további gyengítése érdekében.
Barack Obama, az Egyesült Államok elnöke felhatalmazást adott Iszlám lázadókkal szembeni célzott légicsapásokra Irak területén, az első ilyen alkalom az amerikai csapatok 2011-es kivonása óta. A felhatalmazás azt követően történt, hogy az amerikai hadsereg légi úton történő humanitárius segélyezésbe kezdett. Az olaj ára emelkedett a bejelentést követően az Irakból történő olajellátás esetleg akadozására vonatkozó várakozások közepette. Mindazonáltal, úgy vélem a légicsapások valós megtörténte szükséges ahhoz, hogy az olaj ára tovább emelkedjen. A menedéket nyújtó eszközök, mint például az arany vagy a JPY erősödtek az elnök felhatalmazását követően, ami arra enged következtetni, hogy a kockázat kerülő hangulat visszatér a piacra.
Csütörtökön az EKB Kormányzótanácsa nem eszközölt változtatást a korábban bejelentettekhez képest, ahogy az várható volt. A találkozót követő sajtótájékoztatón Mario Draghi, az EKB elnöke megismételte, hogy a Bank alacsonyan tartja az alapkamatot határozatlan ideig, tekintettel a jelenlegi inflációs kilátásokra. Draghi azt is mondta, hogy az EKB alkalmazott egy tanácsadót egy ABS (Asset-Backed Security) program kidolgozására (más néven mennyiségi lazítás). Az EKB tervei szerint alkalmazni fogják a programot, de végleges döntés nem született. A mennyiségi lazítást abban az esetben alkalmazzák, ha a középtávú kilátások változnak.
Draghi azt is mondta, hogy jelentős emelkedést lát az Euro „short”, (eladási) pozíciókat illetően és a fundamentumok egy gyengébb árfolyam kialakulásának kedveznek. Azt is hozzátette, hogy a piacok a kamatpályák ellentétes irányát figyelhetik meg az Euró övezetben és az USA-ban. Mi biztosan ezt látjuk! Valójában ez volt a hajtóereje annak a nézetünknek, hogy az EUR/USD csökkenő trendje folytatódik. Az ilyen megjegyzések csak megerősítik a meggyőződésünket.
Ma: Az európai nap folyamán az egyetlen említésre méltó mutató a német kereskedelmi és folyószámla többlete, ami várhatóan növekedett Júniusban. Szintén érkezik francia ipari termelés Júniusra és az előrejelzés az, hogy az adatok ismét erősödtek.
Az Egyesült Királyságból a mai nap folyamán a kereskedelmi egyenleg adatait kapjuk meg Júniusra, és az előrejelzések szerint a deficit egy kissé csökkent.
Nincs jelentősebb adat a USA-ből.
Kanadából viszont a júliusi munkanélküliségi ráta lesz a figyelem középpontjában, a becslések szerint azonban változatlan marad 7,1%-on. A foglalkoztatás szintje azonban ismét emelkedett Júliusban a várakozások szerint. Az elmúlt pár hónapban a foglalkoztatási adatok oda-vissza váltakoztak negatívról pozitívra. Ha ez így folytatódik és a mai adatok az előrejelzésnél jobbak lesznek, több mint valoszínű, hogy a kanadai dollar erősödni fog, mint ahogy az előző alkalamommal tette.
TETSZETT A BEJEGYZÉS?

0 megjegyzés:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2009 - 2020 BUXMASTERS - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger