USD/CAD ELEMZÉS

2014. aug. 10.

USD/CAD
graph
A dollár nem változott, vagy csökkent a legtöbb G10 devizával szemben az európai délelőtt során pénteken. A „zöldhasú” gyengült a CHF, EUR, NZD, CAD, SEK és AUD devizákkal szemben, ebben a sorrendben, míg lényegében változatlan maradt a JPY, GBP és NOK devizákhoz képest.
A dollár beszakadt az európai délelőtt során, miután az amerikai elnök Barack Obama célzott légicsapásokra adott engedélyt Irakban. Mindezek tetejében, a NATO főtitkár felszólította Oroszországot, hogy „Lépjen vissza a szakadék széléről, miközben a kiújult gázai támadások tovább növelik a feszültséget és a megnövekvő „risk-off” (kockázatkerülő) magatartást a piacon. A Jen kéthetes csúcsára ért a dollárral szemben az ázsiai piaci időszakban, a svájci frankot pedig a legnagyobb mértékű erősödés jellemezte az európai délelőtt során, ahogy a félelmek felerősödtek a geopolitikai kockázatok hatására. Az arany árfolyama szintén megugrott, mivel a befektetők menedéket kerestek a nemesfémben.
A kanadai dollár a délelőtt nyertesei között volt, előnyre téve szert a dollár gyengeségéből. A nap későbbi részében Kanada munkanélküliségi adatai jönnek Júliusra vonatkozóan, ami várhatóan változatlan maradt az előző hónaphoz képest. Mindazonáltal, a figyelem részben a foglalkoztatásban történt nettó változáson lesz, mivel az elmúlt hónapokban a foglakoztatási adatok pozitív és negatív értékek között váltakoztak. Ezt figyelembe véve, ha a pozitív előrejelzés beválik, és nagymértékben felül is múlja azt, a „loonie” (kanadai dollár) nagymértékű erősödésére számíthatunk.
USD/CAD valamelyest csökkent az európai délelőtt során, pénteken miután ellenállásra talált az 1.0946 (R1) szinten. Figyelembe véve a negatív divergenciát, ami mindkét momentum mutatószám és az árfolyam között fedezhető fel, a pár további csökkenésére számítok. Az 1.0900 (S1) szint alá történő csökkenés megcélozhatja a következő támaszt az 1.0875 (S2) szinten, vagy a kék rövidtávú, emelkedő trendvonalat, ami július 11-től köti össze a minimum szinteket. Mindazonáltal, amíg az árfolyam a kék trendvonal felett helyezkedik el, még mindig pozitív képet látok és minden lehetséges csökkenést korrekciós fázisnak tartanék, mielőtt a vevők újra átveszik az irányítást. Az átfogó képet tekintve az emelkedő főtrend még mindig érvényben van, amit hosszú távú trendvonal jelöl, ami a heti grafikonon köti össze a minimum szinteket 2012 Augusztus óta.
• Támasz: 1.0900 (S1), 1.0875 (S2), 1.0845 (S3) .
• Ellenállás: 1.0946 (R1), 1.0985 (R2), 1.100 (R3).
TETSZETT A BEJEGYZÉS?

0 megjegyzés:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2009 - 2020 BUXMASTERS - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger