A dollár erősödött a legtöbb fő devizával szemben

2014. ápr. 15.



  • A dollár erősödött a legtöbb fő devizával szemben hétfőn, miután az USA viszonteladói értékesítési adataiban javulás állt be. A viszonteladói értékesítés márciusban havi szinten +1,1%-kal emelkedett, és felülmúlta a havi szinten +0,9%-os várakozásokat, miközben a februári rátát havi szinten +0,3%-ról +0,7%-ra korrigálták. A volatilis termékeket - az autókat és a benzint - nem tartalmazó viszonteladói értékesítés havi szinten 1,0%-kal emelkedett, felülmúlva a havi szinten +0,4%-os becsléseket. A kedvező viszonteladói értékesítés és a Citigroup várakozásokat felülmúló, negyedéves, jövedelmekről szóló közzététele hatására az amerikai tőzsdén (Wall Street) visszapattanás történt a közelmúltbeli jelentős értékesítésről. Az ázsiai részvények árfolyama is emelkedett a keddi korai kereskedésen, miután az amerikai tőzsdén (Wall Street) visszapattanást tapasztalhattunk a kedvező adatok hatására. 
  • Az euró nyomás alatt maradt az EKB hivatalnokainak hétvégi megjegyzéseit követően, beleértve az EKB elnöke, Mario Draghi nyilatkozatát, amely nagyobb mértékű könnyítésre utal az euróövezetben.
  • Az ausztrál dollár gyengült, miután az Ausztrál Nemzeti Bank közzétette áprilisi értekezletének jegyzőkönyvét. A Bank elismételte, hogy továbbra is jeleit tapasztalja annak, hogy az alacsony kamatlábak támogatják a hazai gazdaságot, miközben az is újra elhangzott, hogy az ausztrál dollár árfolyama a korábbi standardok szerint magas.
  • Az ukrajnai feszültségek miatt a nemesfém biztonsági befektetési eszközként még vonzóbbá vált. Tegnap az arany háromhetes maximum szintjei közelében maradt, de csökkent, miután kedvező gazdasági adatok láttak napvilágot az USA-ban.
  • A nikkel 14 hónapos maximum szintje közelében volt, mivel Indonézia ércekre vonatkozó exporttilalma (már harmadik hónapja) érvényben van, valamint szigorúbb szankciókat helyeztek kilátásba Oroszországgal szemben.
  • Ázsiában kedden a nyersolaj ára csökkent a profit-kivétel hatására, miután fokozódott a geopolitikai feszültség Ukrajnában.
  • Az európai nap fő gazdasági közzététele a német áprilisi ZEW felmérés. A jelenlegi helyzettel kapcsolatos index az előrejelzés szerint valamelyest, 51,3-ról 51,5-re emelkedett, miközben a várakozásokkal kapcsolatos index az előrejelzés szerint 46,6-ról 45,0-re csökkent. A múlt hónapban a közös deviza gyengült, miután mindkét index alulmaradt a várakozásokon; a várakozásokkal kapcsolatos index a februári érték alá csökkent.  A várakozásokkal kapcsolatos index további csökkenése negatívan hathat az euróra.
  • Az Egyesült Királyságban a márciusi fogyasztói árindex az előrejelzés szerint éves szinten 1,7%-ról 1,6%-ra lassult, amely 2009 októbere óta a legalacsonyabb szint.
  • Az USA-ban a teljes fogyasztói árindex az előrejelzés szerint a februári 1,1%-ról márciusban 1,4%-ra gyorsult, miközben a mag inflációs ráta (az élelmiszerek és az energiahordozók kivételével) várhatóan változatlanul éves szinten 1,6% maradt. A pénteken közzéteendő termelői árindex vártnál gyorsabb emelkedése és a magasabb teljes adat megerősítené az inflációra felfelé ható nyomást, ezáltal a Fed hajlandóbb lesz megfontolni a magasabb kamatlábakat. Az áprilisi Empire State gyártási felmérés az előrejelzés szerint 5,61-ről 8,00-ra emelkedett, miközben a National Association of Home Builders (NAHB) lakáspiaci indexe azonos hónapra vonatkozóan várhatóan 47-ről 50-re emelkedik. Az ehhez hasonló adatok folytatnák a kedvező USA-beli adatsorozatot, és talán megváltoztatják a nézetet azzal kapcsolatban, hogy a Fed valószínűleg mikor eszközöl megszorításokat.
  • Kedden három személy tart beszédet. A Fed elnöke, Yellen az atlantai Fed Pénzügyi Piacok Konferencián szólal fel. A piac feszülten várja az utóbbi FOMC értekezlet után elhangzott, híres „hat hónapos” időszakkal - a Fed kötvényvásárlásainak befejezése utáni kamatlábemeléshez rendelkezésre álló „jelentős időkerettel” - kapcsolatos megjegyzéseket. Láthattuk, hogy a Fed jegyzőkönyvében nem volt utalás az időkeretre. A philadelphiai Fed elnöke, Charles Plosser és a bostoni Fed elnöke, Eric Rosengren is beszédet tartanak.
TETSZETT A BEJEGYZÉS?

0 megjegyzés:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2009 - 2020 BUXMASTERS - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger