5 tipp, hogy jól induljon a napod!

2014. jan. 8.

Vannak akik firssen, energikusan és optimizmussal telve kezdik a napot. Mások számára a szundi gomb többszöri megnyomása után a reggeli ébredés és készülődés egy őrült autóversenyhez hasonlít. Mire az illető beér a munkahelyére a reggeli kapkodás miatt rendesen telítődik a család, a munka, az időjárás vagy a közlekedés okozta stressztől, ami természetesen kihat a kollégáira és más emberi kapcsolataira is. Íme 5 jó tanács a nagyszerű napkezdéshez, melyeket tetszőlegesen lehet kombinálni.

 

1. Esti tervezés


Miért is kezded a napod véletlenszerűen? Ha lefekvés előtt végiggondolsz néhány apró dolgot, (pl.: mit veszek fel holnap, mit fogok reggelizni, mikor indulok el, stb.) akkor nyugodtan és kiegyensúlyozottan fogsz ébredni, szervezett és rendezett lesz a készülődés elkerülve a frusztrációt és egyéb kellemetlenségeket. A lényeges dolgokra tudsz így koncentrálni.

2. Inspiráló gondolatok olvasása


Sokan hírek olvasásával kezdik a napjukat. Be kell valljuk napjainkban a hírek sajnálatos eseményekkel vannak tele, amik nem éppen a tökéletes nap indítását szolgálják. Vegyél pár könyvet, amelyek  felemelnek, inspirálnak, vagy éppen humorosak. Lehetnek idézetek, vagy gondolatok példaképeidtől, nagy gondolkodóktól, a lényeg az, hogy motiváljon. Ha korán reggel ilyesmiken forgatod az agyad, az nem csak a napodra lesz pozitív hatással, hanem a karrieredre is.

 

3. Játék a színekkel

Kutatások alapján az ébredés utáni percekben- meg úgy általában is- rendkívül befolyásolnak minket a szemünk által látott színek szimbólumok. A világos vidám színek a reggeli órákban energizálnak és jó érzéssel töltenek el minket. Jó ötlet egy csokor virág, vagy egy szép növényt az ébredés közelébe helyezni. Az ilyen látvány - még ha tudat alatt is - sokat segít a nap indításában.

4. Kávé vs. zöld tea


A kávé az egy jó stimuláns reggelre, néha túl jó... és ráadásul a benne lévő sav kellemetlen is lehet a gyomornak. Ha kávézol próbáld ki a zöld teát. Ebben megtalálod a szükséges koffeint és - igaz kevesebbet, mint a kávéban- antioxidánsokat is. Olcsóbb és egészségesebb is.

5. Szervezz érdekes programokat


Ismerős az érzés, amikor az ember szinte ébresztőóra nélkül kel fel, mivel tudja, hogy a nap folyamán nagyon kellemes élményben lesz része. Ez lehet egy fontos tárgyalás egy érdekes témában, egy új lehetőség, egy sportesemény, találkozás egy baráttal,  egy rég nem látott ismerőssel, vacsora a pároddal, vagy éppen egy esti séta, ahol kiszellőztetheted a fejed. Ha ezeknek tudatában ébredsz energiával töltődsz fel. Szervezz minnél több ilyen programot és annyi csodálatos napod lesz, amennyit szeretnél.
TETSZETT A BEJEGYZÉS?

0 megjegyzés:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2009 - 2020 BUXMASTERS - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger