EZÜST ELEMZÉS 2013.12.10.

2013. dec. 11.

SILVER




graph
  • A legtöbb deviza szűk tartományban mozgott Európában, a keddi délelőtt során. Az egyetlen G10 deviza, amely 0,1%-nál nagyobb mértékben változott az amerikai dollárhoz képest, az ausztrál dollár volt, amely mérsékelten emelkedett, összhangban az emelkedő részvényárfolyamokkal Európában (az Eurostoxx délben +0,3%-kal emelkedett). Azon hírek, miszerint az októberi lakáskölcsönök emelkedése a várakozásoknak megfelelően alakult, és eközben a befektetési célú kölcsönök és az NAB üzleti feltételek indexe felülmúlta a várakozásokat, csak csekély hatást gyakorolt a devizára. A részvények és az ausztrál dollár közötti korreláció kedvező képet nyújt a devizáról, mivel a Fed várhatóan meghosszabbítja előremutató útmutatását a mennyiségi könnyítés fokozatos csökkentéséhez kapcsolódóan. A hosszabb ideig alacsonyabb szinten lévő kamatlábak támogatják a részvényeket és az egyéb „kockázatvállaló” ügyleteket, pl. AUD (és NZD).
  • Másrészt a GBP és a SEK gyengült. Az angol font jelentősen magasabb szinten nyitott, de fokozatosan csökkent az októberi ipari termelés és a kereskedelmi adatok délelőtti közzététele előtt. Az ipari termelés megfelelt a várakozásoknak, míg a kereskedelmi adatok vegyesek voltak – a látható kereskedelmimérleg-deficit nagyobb volt a vártnál, de a szolgáltatások többlete magasabb volt, ezért az általános kereskedelmimérleg-deficit a várakozásokhoz képest mérsékelten kisebb volt. Mindenesetre az adatok kevés azonnali hatást gyakoroltak, de a deviza az adatok közzététele után egy órával ismét rallyzni kezdett. Fenntartjuk bika jellegű nézetünket az angol fonttal kapcsolatban - mind fundamentális, mind pedig technikai szempontból -, és minden csökkenést lehetséges vételi lehetőségnek tekintünk. A SEK csökkent, miután az ipari termelés messzemenően csalódást keltett a piacon: havi szinten 1,7%-kal csökkent októberben (a várakozásoknak megfelelően 0,9%-kal nőtt volna).
  • Az arany és az ezüst a short-zárást és az „alkuvadászatot” leszámítva látható ok nélkül rallyzott, miután a közelmúltban csökkenés volt tapasztalható. Miközben az ezüst a közelmúltbeli 18,90 $-os legalacsonyabb szintjéhez képest 6,1%-kal magasabb szinten van, még mindig 6,6%-kal elmarad az egy hónappal ezelőtti, 21,37 $-os szintjétől. Mivel úgy tűnik, hogy más piacok nem tartják fontosnak a Fed fokozatos csökkentésének kezdetét, egyes befektetők úgy érezhetik, hogy kevesebb a kockázat, mint amire számítottak a Fed esetleges jövő heti intézkedése miatt.
  • Az ezüst tegnap áttörte a lehetséges fordított fej-váll alakzat nyakvonalát, és a mai nap folyamán sikerült áttörnie a 19,90-es korlátot. Ha ez az alakzat olyan valós, mint amilyennek vélem, várhatóan bika jellegű hosszabbítások indulnak el a közeljövőben az alakzat első céljához (20,80). A fém jelenleg teszteli a 20,10-es (E1) ellenállásszinti korlátot. Ennek felfelé történő áttörése fokozza a célkitűzés elérésének valószínűségét. Az 50 órás mozgóátlag felfelé áttért a 200 órás mozgóátlagon, ami kiegészíti az ezüst pozitív képét.
  • Támaszszint: 19,90 (T1), 19,68 (T2), 19,40 (T3).
  • Ellenállásszint: 20,10 (E1), 20,29 (E2), 20,49 (E3).

TETSZETT A BEJEGYZÉS?

0 megjegyzés:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2009 - 2020 BUXMASTERS - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger