NZD/USD 2013.10.17.

2013. okt. 17.

Az NZD/USD pár emelkedik, mivel az új-zélandi infláció üteme gyorsul

A dollár kissé gyengült a G10 devizákkal szemben Európában délidőben, de semmi nagyobb mozgás nem történt. Úgy tűnik, hogy három lehetséges magyarázata van annak, hogy a dollár miért nem esik össze:
1. Az emberek nem hiszik, hogy az USA fizetésképtelenségbe kerül.
2. Az emberek szerint az USA fizetésképtelen lesz, de nem hiszik, hogy az különösen hosszú ideig fog tartani vagy jelentős hatású lesz.
3. Az emberek szerint az USA fizetésképtelen lesz, de az pozitív hatást gyakorol a dollárra, mivel az USA fenntartja biztonsági befektetési státuszát akkor is, ha az a piaci zavar oka (amint az 2008-ban megtörtént).
• Véleményem szerint ezek a lehetséges magyarázatok. Lehet, hogy mindhárom keveréke. A Bloomberg és a CNBC műsoraiban a leginkább az 1. táborban lévőkre hallgatok, és így tesz az USA-beli részvénypiac is (bár a VIX index, a „félelem” mércéje, tegnap jelentősen emelkedett). Úgy tűnik, hogy a kincstárjegyek piaca - ahová az embereknek valójában pénzt kell befektetniük ebben a kérdésben - a 2. táborra szavaz. Ezenkívül lehet, hogy a Forex piac a 3. lehetőségen gondolkodik.
• Mindenesetre az amerikai dollár valamelyest erősödött a svéd koronával szemben ma reggel, de a legtöbb devizával szemben gyengült (a legnagyobb nyertesek: GBP, NZD és CHF). Az arany és az ezüst csökkent.
• A GBP a legnagyobb nyertes lett, miután az Egyesült Királyság újonnan regisztrált munkanélküliek állománya augusztusban a legjobban csökkent az elmúlt 16 év során, ami jelzi a munkaerő-piac javulását (bár a munkanélküliségi ráta 7,7% maradt). A Bank of England rendelkezése szerint a kamatlábak emelésének feltétele, hogy a munkanélküliségi ráta 7,0%-ra csökkenjen, ezért az adat megerősíti azt a spekulációt, miszerint a BoE-nek a vártnál korábban kell emelnie a kamatlábakat. A GBP/USD pár jelentősen emelkedett az 1,6000-as szint fölé, ami talán egyelőre választ ad arra a kérdésre, hogy a bikák vagy a medvék uralják a párt. Ha a jó hírek folytatódnak, esetleg át kell értékelnem a devizáról alkotott, medve jellegű nézetemet.
• Az NZD tovább emelkedett, miután ma reggel hírek érkeztek arról, hogy a fogyasztói árindex a vártnál magasabb, negyedéves szinten 0,9%-os emelkedést könyvelhetett el, ami jelentős gyorsulás a 2. negyedéves, negyedéves szinten +0,2%-os áremelkedéshez képest. A piac most figyelmen kívül hagyja a következő júniusig végbemenő kamatlábemelést, ami nem meglepő, mivel az RBNZ elnöke, Wheeler a múlt hónapban elmondta, hogy a kamatlábemelés „valószínűleg jövőre szükséges lesz”.
• Az NZD/USD pár rövid távú növekvő trendben mozog október 10. óta. Az európai reggel során a pár emelkedett, és jelenleg ellenállásszintre talál visszatérési vonalán, ezért nem zárható ki a trendvonal felé való visszatérés, mielőtt folytatódik a mozgás a növekvő útvonalon. Ha a vételi nyomás továbbra is magasabbra viszi az árfolyamot, és áttöri a 0,8434-es (E1) akadályt, a bikák valószínűleg új, rövid távú maximum szinteket céloznak meg. A technikai elemzések alátámasztják a véleményt, mivel mindkét mutatószám áttörte kék ellenállásszinti vonalát, és az 50 órás mozgóátlag a 200 órás mozgóátlag felett van, ami az egész növekvő trendet jelentősen támogatja. A napi grafikonon a háromaljú visszafordulási alakzat (befejeződött) kedvez a trend folytatódásának.
• Támaszszint: 0,8406 (T1), 0,8373 (T2), 0,8347 (T3).
• Ellenállásszint: 0,8434 (E1), 0,8482 (E2), 0,8520 (E3).

TETSZETT A BEJEGYZÉS?

0 megjegyzés:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2009 - 2020 BUXMASTERS - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger