Az USD/CHF pár összeomlott, mivel a piac arra vár, hogy a Fed késleltesse a „fokozatos csökkentést”‏

2013. okt. 18.

USD/CHF




graph
  • Reggeli elemzésemben a hosszabb távú trenddel foglalkoztam, de kiderült, hogy a piac nem vár. Úgy tűnik, hogy okfejtésem ma megfogta a piacot. Ismétlésképpen:
Ebben a tekintetben az USA kormányának bezárása löketet adhatott a dollárnak. A becslések szerint az USA 4. negyedéves növekedése 0,3-0,6 ppt értékkel alábbhagyott. A fogyasztói és az üzleti bizalom valószínűleg hanyatlani fog, elfojtja a növekedés folytatódását. Senki sem tudja, hogy vajon ez a harc ismét kiújul-e néhány hónap múlva, ezért a vállalatok valószínűleg óvatosak a befektetéseket illetően. Ezen bizonytalan háttér miatt a Fed márciusig késleltetheti mennyiségi könnyítésének „fokozatos csökkentését”, és a vártnál hosszabb ideig alacsonyabb szinten tartja a kamatlábakat. Eközben a világ más részein helyreállóban van a növekedés... Ezáltal az USA és a világ más részei közötti politikai divergencia már nem tűnik olyan nagynak, mint korábban. Ez valószínűleg a várakozásokhoz képest jobban lassítja a dollár erősödését a következő néhány hónapban.
  • További bizonyítékok vannak arról, hogy a „világ más részein a növekedés helyreállóban van”: az Egyesült Királyság ma közzétett, szeptemberi viszonteladói értékesítési adata havi szinten 0,7%-kal emelkedett (az üzemanyag kivételével), amely a piac +0,3%-os becslésének több, mint kétszerese, és jelentős fordulat az augusztusi -1,0%-hoz képest. Ez az adat segített az angol fontnak abban, hogy visszatérjen az 1,6000-as szint fölé.
  • Az ellenkezőjén tűnődöm: Mi lett volna, ha az USA kormánya nem jutott volna megegyezésre? Elméletben az ellentétes eseménynek az ellentétes reakciót kellene kiváltania, de nehéz meglátnunk, hogy a dollárnak miért kellett volna fizetésképtelenség esetén emelkednie; hacsaknem, amint tegnap említettem azt az ellentmondásos lehetőséget, hogy a dollár és a kincstárjegyek piaca lenne a fő menedék a globális krízis esetén (lásd 2008-ban), még akkor is, ha azt a válságot a kincstárjegyek piaca okozná.
  • Ha fizetésképtelenség esetén nem látom, hogy a dollár emelkedik, nehéz meglátnom, hogy megoldás esetén csökken – legalábbis hosszú ideig. Ésszerűnek tűnik, hogy a nagy volatilitású béta devizák (AUD, NZD és CAD) túlszárnyalják, mivel a kamatlábak alacsonyak és a Fed politikája enyhítés-párti. De a részvénypiacok mai reakciója miatt - amely a közelmúltban egyértelműen „vedd meg a híresztelést, add elő a tényt” jellegű volt - szerintem a dollár valószínűleg hamarosan ismét kedvelt lesz. Különösen nem látom, hogy a svájci frank miért lenne a legjobban teljesítő deviza az amerikai dollárral szemben ma reggel, mivel a svájci monetáris politika nem fog egyhamar megváltozni, és csökkent a biztonsági befektetési eszközök iránti igény. Fundamentális szempontból ez a mozgás várhatóan megfordul, bár a technikai kép eltérőnek látszik.
  • Az USD/CHF pár az európai reggel során összeomlott, és egymás után három támaszszintet is áttört. A pár lefelé áttörte a kék növekvő trendjét és a 0,9097-es korlátot, és kettős csúcsú visszafordulási alakzatot formált, majd az alakzat szélességének 161,8%-os hosszabbítási szintjére esett (a grafikonom E1). A következő célkitűzés 0,9015 (200%-os hosszabbítás). A Bollinger sávok az RSI túlértékesített értékével egyetemben megerősítik a túlzott esést, ezért technikai szempontból nem zárnám ki a konszolidációt vagy a növekvő korrekciós hullámot a nap folyamán.
  • Támaszszint: 0,9015 (T1), 0,8994 (T2), 0,8968 (T3)
  • Ellenállásszint: 0,9048 (E1), 0,9069 (E2), 0,9097 (E3).
TETSZETT A BEJEGYZÉS?

0 megjegyzés:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2009 - 2020 BUXMASTERS - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger