Lefordult a forint a másfél hetes csúcsról

2013. okt. 2.

Bár az amerikai részvénypiaci hangulat tegnap is határozottan javult a részleges kormányzati leállás mellett is, ez a devizapiacokon nem okozta érdemben a kockázati étvágy javulását, így a forint is elakadt az euróval és a dollárral szemben a másfél hetes csúcsán. Ma délelőtt újra határozott külpiaci hangulatromlás mutatkozott, így a forint lefordult a másfél hetes csúcsáról.

Lefordult a forint a másfél hetes csúcsról 2013.10.02 11:12

A reggeli stabil kezdés után a határozott nemzetközi részvénypiaci hangulatromlás hatására a forint is elgyengült: az euró jegyzései 296-ról 297-ig visszaemelkedtek, azaz a másfél hetes csúcsról megfordult a forint. A dollár kurzusa 219,5-ig, a svájci franké 242,4-ig emelkedett.

Elakadt a forint a másfél hetes csúcson 2013.10.02 08:42


Továbbra sincs megállapodás a részleges amerikai kormányzati leállás ügyében a két politikai erő között, de ez láthatóan nem aggasztja a piacokat, sőt a korábban tipikus menedéknek tekintett nemesfémek tegnap hatalmas esést produkáltak és a svájci frank is gyengülni tudott. Utóbbi egyébként látványosra sikeredett az euróval és a dollárral szemben, a tegnapi gyertya alakja (és a kanóc mérete) trendforduló lehetőségére mutat.

Elakadt a forint a másfél hetes csúcson

Ugyanennek esélye megnőtt a font/dollár devizapáron is, az elmúlt hetek font szárnyalása kifulladni látszik azután, hogy tegnap a várttal ellentétben kissé süllyedt a brit feldolgozóipari beszerzési menedzser index. A főbb devizákkal szembeni teljesítményt mutató dollárindex is fontos technikai támaszzónában van, azaz megnövekedett az esélye annak, hogy a zöldhasú sokak által régóta várt erősödési hulláma elindul (a következő napokban, hetekben).

Elakadt a forint a másfél hetes csúcson

A forint euróval szembeni árfolyamában nincsenek ilyen látványos fordulós jelek, csupán azt látjuk, hogy a forinterősödés elakadt 296-nál, ami másfél hetes csúcsot jelent. Ebben ma reggelig nincs is érdemi változás. A dollárral szembeni jegyzések 219-nél, a svájci frankkal szembeniek 241,5-nél járnak.

Elakadt a forint a másfél hetes csúcson

Amennyiben technikai elemzési szemmel vizsgáljuk a forint euróval szembeni árfolyamát, akkor azt láthatjuk, hogy tegnap különösebb erőlködés nélkül lefelé átjutott a 100 és 200 napos mozgóátlagon (egybeestek 296,5-nél) és megálltak a 296-os támasz szintnél. Amennyiben ezen lefelé átjutna a kurzus, akkor 294,5-295-nél lehet a következő megálló. Felfelé a 298,5-os, majd a 300-as szint lehet az első két komolyabb ellenállás.

Elakadt a forint a másfél hetes csúcson

A forint hétfői és keddi erősödése kilógott a régiós devizák közül, hiszek azok inkább stagnáltak az euróval szemben. Az utóbbi két hét alapján a magyar fizetőeszköz felülteljesítése mutatkozik jelenleg.

Elakadt a forint a másfél hetes csúcson

Ma az EKB kamatdöntése, illetve az azt követő sajtótájékoztató, az amerikai ADP foglalkoztatottsági jelentés, illetve este Ben Bernanke Fed-elnök beszéde lesz az a három esemény, amelyre kiemelt figyelem irányul a befektetők körében. Emellett természetesen az amerikai költségvetési huzavona újabb fejleményei lesznek még érdekesek.

forrás: http://www.portfolio.hu/deviza_kotveny/deviza/lefordult_a_forint_a_masfel_hetes_csucsrol.189977.html
TETSZETT A BEJEGYZÉS?

0 megjegyzés:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2009 - 2020 BUXMASTERS - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger