Fundamentális Elemzés 11.03.2013

2013. márc. 11.

Áttekintés

Az EUR/USD pár EKB értekezlet hatására bekövetkezett fellendülése nem tartott sokáig, mivel a dollár folytatta rallyját, mert az USA nem mezőgazdasági munkaerő-állományának adatai felülmúlták a várakozásokat. A foglalkoztatási adatok széles körű stabilitást jeleztek, többek között csökkent a munkanélküliségi ráta, nőtt a munkahét és nőttek a jövedelmek. A hírek megerősítették az USA gazdaságával és a dollárral kapcsolatban fennálló „bika” szemléletet, amely szerint a dollár inkább „eszközdeviza”, semmint „finanszírozó deviza”. A rally folytatódott a ma reggeli ázsiai kereskedésen, és a dollár a legtöbb devizával szemben erősödött. A kivételt a kanadai dollár képezte, amely erősödött a vártnál kedvezőbb kanadai foglalkoztatási adatok hatására.
Az adatok heti közzététele kedvezőtlenül indult: több kínai mutató alulmaradt a piac várakozásain. Az ipari termelés a 2009-es válság óta a leggyengébben indult idén, továbbá a viszonteladói értékesítések és a banki kölcsönzés is jóval alulmaradt a konszenzus becslésein. Azonban figyelemre méltó, hogy az AUD alig mozdult a hírek hatására.
A héten napvilágot látó fő adatok az USA, az eurozóna és Kína (már közzétéve) fogyasztói árindexei és ipari termelési adatai. A szokásos különbségre számítunk egyfelől az USA és Európa, másfelől Európa periférikus része között. Egyéb amerikai mutatók is napvilágot látnak a héten, többek között az U. Michigan fogyasztói hangulatindexe, az Empire State gyártói index és az USA viszonteladási adatai. Az EU politikai vezetői csütörtökön és pénteken csúcstalálkozót tartanak Brüsszelben. Japán országgyűlése szavazást tart a Japán Nemzeti Bank új elnökének és elnökhelyetteseinek megválasztására. Az egyedüli fő központi banki értekezletet Svájcban tartják, ami látszólag nem hagyja érintetlenül az EUR/CHF párt.
 

REFERENCIA valutaárfolyamok - NAPI árfolyamváltozás nyertesei és vesztesei



Piaci Összefoglaló


 
TETSZETT A BEJEGYZÉS?

0 megjegyzés:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2009 - 2020 BUXMASTERS - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger