EUR/HUF elemzés - Nem könnyű mostanában a forinttal kereskedni (2013.01.21.)

2013. jan. 23.

Az elmúlt hetekben tartósan gyenge maradt a forint. A forint kockázatát növeli a jelentős ingadozás.
2012. decemberétől egyértelmű forint gyengülést láthatunk. Az okokról már korábbi elemzéseinkben foglalkoztunk, most inkább arra próbálunk rámutatni, hogy mely szinteket érdemes figyelni a következő napokban.
Megítélésünk szerint támasz szint lehet a 291.70 körüli szint, ami közel található egyúttal a november végétől berajzolható, emelkedő trendvonallal is.
Ha ezt a szintet áttörné, akkor a következő támasz szint 287.80 magasságában van. Ez a szint a fontosabb mozgóátlagokhoz (50 napos, 200 napos) esik közel.
További EURHUF erősödésekor (vagyis forint gyengüléskor), a korábbi lokális csúcs (298.50) jelenthet ellenállást.
Megjelöltük a grafikonon a 300-as szintet, ezt azonban inkább lélektani szintnek tartjuk.
Hosszabb távon a 307.40-es szint jelenthet ellenállást.

 vélemény: hosszabb távon vizsgálva, további forint gyengülésre számítunk, ugyanakkor a pár napja tartó forint erősödés következmény lehet a fent említett támaszszint áttörése, így esetlegesen rövid távon további erősödés.
Az előző mondat talán némi skizofrén jellegről árulkodik, hiszen gyengülésről és erősödésről is említést teszünk. Nos az elmúlt napok forint mozgása hozza ki ezt az állapotot.
Egyértelműben tudunk nyilatkozni arról, hogy kiknek nem ajánlatos pozíciókat felvenni. Konzervatívabb befektetőknek egyértelműen kivárás javasolt.
Meglátásunk szerint 291.70 alatt számíthatunk forint erősödésre, míg 298.50 felett további (akár jelentősebb) forint gyengülésre. A megnevezett sávból is kiderül, hogy egy magas kockázatú termékről beszélhetünk.
Érdemes még a mozgóátlagok elhelyezkedésére is figyelnünk. Az 50 napos, felfelé átszúrta a 200 napost, ami további EURHUF erősödést jósol.
A termék már említett magas kockázata miatt megfontolt, óvatos kereskedést javaslunk. 
TETSZETT A BEJEGYZÉS?

0 megjegyzés:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2009 - 2020 BUXMASTERS - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger