atfogo (2012 december)

2013. jan. 23.


Az Átfogó kép
A költségvetési tárgyalások a szakadék elkerülésére a végkifeljethez közelednek…nem történt előrelépés a költségvetési tárgyalások során a hétvégén. A szokatlan vasárnapi ülés hozott némi eredményt, habár nem sikerült megegyezni. Amennyiben nem sikerül egyetertésre jutni a Demokraták egy javaslatot terjesztenek elő amely kiterjeszti a munkanélküli juttatásokat és fenntartja a Bush-féle adócsökkentéseket a $250 000-nál alacsonyabb jövedelmű családoknak, a legkevesebb ami megtehető annak elkerülése érdekében, hogy az adófizetők nagyrészét érintse az adóemelés.
Árupiaci devizák túlteljesítettek, a NZD, AUD és a CAD három a négy legjobban teljesítő deviza közül, ami a gyorsabb kínai növekedés eredménye leginkább.
2012 legnagyobb nyertese a Polish Zloty (PLN) volt, melyet a Magyar Forint (HUF) követett. Mindkét deviza 2011 legnagyobb vesztesei közé tartozott, s mindkettő nagyobb hozamot ígér mint a fő devizák.  A Koreai Won (KRW) és a Mexikói Peso (MXN) teljesítettek a legjobban a likvidebb devizák közül. Az Argentin Peso (ARS) volt az év vesztese 12% minuszban, melyet a Yen követett 11%-ot veszítve.
EUR/USD
EUR/USD a pénteki kereskedési sáv közepén nyitott ma. Valószínűleg az 1.3160-1.3240-es sávban fog kereskedni a pár a nap nagy részében egészen addig míg bármi hír érkezik a költségvetési tárgyalásokról  délután.
A washingtoni tárgyalások eredményétől függ, hogy milyen irányba mozdul a EUR/USD pár. Az árfolyam már valószínűleg tartalmazza az egyetértés hiányát, tehát egy felfelé elmozdulás valószínűbbnek tűnik megegyezés esetén mint egy gyengülés az egyetértés hiánya esetén.
USD/JPY
USD/JPY gyengült Pénteken, de a mai ázsiai kereskedés kezdete óta erősődött a menedék deviza jellege ellenére. Nem egyértelmű, hogy a mai erősödés mögött a kínai növekedéssel kapcsolatos várakozások, a kockázatvállalási hajlandóság, vagy a Japán Jegybank várható politikája állnak, de bármely esetén a pénteki esést követő erősödés a vásárlói szándékot mutatja.
Véleményünk szerint a pár emelkedő trenden van. Kereskedők figyelmébe ajánljuk a JPY-t mint finanszírozó eszközt.
AUD/USD
Az AUD és a NZD mindkettő erősödött miután a decemberi HSBC-Markit Kínai Termelői Manager Index-et felfelé korrigálták 50.9-ről 51.5 pontra. Az új adat a legjobb az elmúlt 19 hónap során.
Mindez annak ellenére, hogy a riport részletei nem támogatják a bika hangulatot. Az új export megrendelések csökkentek, és a megkérdezettek nagyrésze nem jelentett változást az üzleti volument vagy a foglalkoztatási szintet illetően.
Mindkét deviza gyengülőben van az ázsiai csúcsot követően. Véleményünk szerint túl vagyunk már a rallin – ami nem olyan nagyszerű hír – és azt gondoljuk a devizák tovább fognak gyengülni.
Arany
Az arany meredeken gyengült a pénteki nap folyamán, s meredeken erősödött ma az ázsiai kereskedés során. Az erősödés valószínűleg a fém árak általános emelkedésének az eredménye ami a kínai növekedéssel kapcsolatos várakozások következménye. Réz és ezüst árak szintén emelkedtek.
Ugyanúgy ahogy a AUD/USD és a NZD/USD gyengült a korábbi ázsiai erősödést követően, várakozásaink szerint az arany szintén elveszíti a frissen elért nyereségét.
Olaj
US olaj árak gyengébben nyitottak - a jó kínai hírek ellenére - amint a US költségvetési tárgyalások zsákutcába jutottak, fenyegetve az amerikai gazdaság növekedését, miközben a WTI kőolaj készletek rekord szintre emelkedtek.
Medve hangulatot prognosztizálunk az olaj piacán.

TETSZETT A BEJEGYZÉS?

0 megjegyzés:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2009 - 2020 BUXMASTERS - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger