30 millióra bírságolta a CBA-t a GVH

2013. jan. 5.

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat miatt 30 millió forint bírságot szabott ki a CBA Kereskedelmi Kft-vel (CBA Kft.) szemben. 

A Gazdasági Versenyhivatal azért indított vizsgálatot a vállalkozással szemben, mert a 2010.  május 20-29. között érvényes, a CBA üzlethálózat egészét érintő reklámújságját úgy  jelentette meg, hogy az abban feltüntetett egyes termékek ára nem volt azonos az ország  dunántúli régiójában található CBA üzletekre érvényes árakkal. A vállalkozás nem  gondoskodott továbbá arról, hogy a termékeket elérhetővé tegye a fogyasztók számára  minden franchise üzletében, így a fogyasztók több terméket nem tudtak megvásárolni a  nagykanizsai és a zalaegerszegi CBA üzletekben. 
A GVH az eljárás során megállapította, hogy a franchise rendszert üzemeltető CBA Kft. nem  hozott létre olyan, az akciótartási gyakorlatot működtető rendszert, amely biztosította volna,  hogy a 2009. január 1. és 2011. március 24. között meghirdetett akciókban érintett áruk  valamennyi CBA üzletben a megfelelő mennyiségben álljanak a fogyasztók rendelkezésére.  Továbbá nem alakított ki egy egységes gyakorlatot az akciós árakra vonatkozóan, ami azt  eredményezte, hogy a fogyasztók bizonyos esetekben az országos akcióban közölt áraknál  magasabb összeget fizettek az egyes termékekért. 
A GVH a jogsértés elkövetéséért 30 millió forint bírság megfizetésére kötelezte a  vállalkozást. A bírság meghatározásánál a Versenyhivatal figyelemmel volt arra, hogy a  hirdetések több mint két éven át jelentek meg, így a fogyasztók széles körét érte el, továbbá  arra, hogy a jogsértést a piac egyik jelentős szereplője követte el. 
TETSZETT A BEJEGYZÉS?

0 megjegyzés:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2009 - 2020 BUXMASTERS - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger