Plotinus: Csináljunk pénzt a "toporgó" papírból (2012.12.24.)

2012. dec. 24.



Szombaton délután tette közzé a Plotinus vagyonkezelő a társaság vagyoni helyzetében bekövetkező változást, ez alapján a friss BVPS 1860 forint. Két héttel ezelőtt még arról adott hírt a társaság, hogy 1720 forintra esett vissza a BVPS, vagyis néhány hét alatt 8,1 százalékkal nőtt az egy részvényre jutó saját tőke értéke. 

 

Zsiday Viktor

a Plotinus Vagyonkezelő Nyrt. elnöke

 Joggal  kérdezhetitek, hogy akkor miért becéztem "toporgó" papírnak, mikor szemmel láthatóan dolgoznak a fő tulajdonosok és növekszik az árfolyam értéke is. Nekem mégis olyan nyögve nyelősnek tűnik még mindig ez a fejlődés. Kb. 2 évvel ezelőtt vezették be a tőzsdére a Plotinust és a bevezetése hatalmas siker volt. Jó volt a sztori és szépen, kívánatosan tálalták. Én magam is vettem egyből, mert izgalmasnak tűnt. 1525-ön belevettem és pár nap alatt nagy forgalom mellett feltornázta magát egészen 1720-ig: (1705 nél dobtam amikor elindult lefelé, IDE klikkelve ebben a fórumban vissza is lehet nézni az akkori bejegyzéseket) Ezekből a számokból máris érzékelhető, hogy azóta szinte TOPOROG a papír, 2 évvel ezelőtt is közel ugyan ezeket a magaslatokat ostromolta.

Talán mégis történt most valami és végre komolyan veszik amit a tőzsdére érkezéskor nyilatkoztak:

- Zsiday Viktor, a Társaság elnöke elmondta: "A bevezetés sikere azt jelzi, hogy van Magyarországon olyan, kockázatot tudatosan vállalni szándékozó befektetői réteg, akik igénylik a tisztán, átláthatóan működő tőzsdei cégeket." -

Uraim itt ezen van a hangsúly: kockázatot tudatosan vállalni szándékozó!! Ezért vették a részvényt, ezért volt izgalmas, de nekem úgy tűnik, hogy eddig túl nagy kockázatot mégsem mertek vállalni a cég vezetői, ha ennyire keveset nőtt közel 2 év alatt a BVPS, de ez a 8,1 % -os növekedés egészen kiváló teljesítmény. Ebben van újra valami csábító. 1796-on zárt legutóbb, most 1860-at ér papírforma szerint, de ha a "fiúk" megemberelik magukat és teljesítenek néhány ilyen hónapot nagyon keresett részvény és befektetés lehet még ebből.

Bátran ajánlom most vételre! (rövid, közép, hosszú távon) Lefelé az eddigi mozgása alapján sokat nem mehet, de felfelé meg benne van a fantázia és most még olcsóbb is mint amennyit pillanatnyilag ér.
TETSZETT A BEJEGYZÉS?

1 megjegyzés:

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2009 - 2020 BUXMASTERS - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger