Vona Gábor: "A Jobbik az önkormányzatok eladósodásának okaira kíváncsi" Az Este (2012-11-16)

2012. nov. 17.


A Jobbik követeli, hogy az önkormányzatok adósságának állami átvállalásával párhuzamosan kezdődjön meg a szektor eladósodásáért felelős emberek elszámoltatása is – jelentette ki az ellenzéki párt elnöke pénteki sajtótájékoztatóján.

Vona Gábor szerint ennek a munkának kiváló kerete lehetne a Jobbik által kezdeményezett parlamenti vizsgálóbizottság, amely a 2002 és 2010 közötti önkormányzati eladósodás okait vizsgálná, és felderíthetné az egyes önkormányzatok eladósodásának okait is.


Vona Gábor a Jobbik szimpatizánsaival pózol egy fotó kedvéért a párt kocsordi bálján
MTI - Balázs Attila

A Jobbik elnöke szerint mindenképpen különbséget kell tenni azok között az önkormányzatok között, amelyek a 2002 óta a szektort negatívan érintő kormányzati döntések okozta kényszerpályán mozogva adósodtak el, illetve azok között, amelyek a vezetőik felelőtlen döntéseinek hatására halmoztak fel kezelhetetlen mennyiségű adósságot.
Vona Gábor hangsúlyozta: az utóbbi kategóriába tartozó települések vezetőit mindenképpen szankcionálni is kell a büntetőjogi kereteken kívül akár politikailag is, például a közéletből való kizárással.



(forrás: http://nol.hu/belfold/vona_es_az_eladositok)

 

TETSZETT A BEJEGYZÉS?

0 megjegyzés:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2009 - 2020 BUXMASTERS - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger