Wheeler szerint a stabil hivatalos pénzforgalmi kamatláb a legjobb opció

2015. febr. 5.

  • Az RBNZ kormányzója, Wheeler szerint a stabil hivatalos pénzforgalmi kamatláb a legjobb opció Az Új-Zélandi Nemzeti Bank kormányzója, Graeme Wheeler elismételte nézetét, miszerint „a jelenlegi körülmények között egy időre várhatóan változatlanul hagyják a hivatalos pénzforgalmi kamatlábat (OCR), és a felfelé vagy lefelé történő jövőbeli kamatláb-módosítások a gazdasági adatoktól függenek”. A megjegyzés hatására - miszerint egy ideig a stabil OCR a legjobb opció - az NZD/USD pár valamelyest emelkedett. Bár ez kevésbé hangzott enyhítés-pártinak a piaci várakozásokhoz képest, elismételte, hogy az új-zélandi dollár árfolyama indokolatlan marad a jelenlegi gazdasági feltételek mellett. Szerintem azonban fontosabb volt, hogy nem zárta ki a kamatlábcsökkentést a hazai kereslet romlása és a hazai infláció további csökkenése esetére. Ezért az inflációs rátát alaposan meg kell figyelnünk, hogy van-e lehetséges kamatlábcsökkentésre utaló jel.
  • Kína januári HSBC szolgáltatási szektorbeli BMI-indexe július óta a legalacsonyabb szintre csökkent. Miután az azonos hónapra vonatkozó (a hét korábbi részében közzétett) HSBC gyártási BMI-indexben csökkenés következett be, a szolgáltatási szektorbeli BMI-index csökkenése fokozta azon várakozásokat, hogy az ország központi bankja további ösztönző intézkedést vezet be a gazdasági lassulás megakadályozására 2015-ben. Bár az AUD és az NZD nemigen reagált a közzétételre, azt követően erősödött a Kínai Nemzeti Bank határozottabb intézkedéseivel kapcsolatos várakozások miatt.
  • Az olajárak péntek óta emelkednek, miután az USA-ban 94 fúrótornyot leállítottak. Ez fokozta azon spekulációt, miszerint a szektorba való befektetések csökkenése (az alacsony árszint miatt) csökkenti a nyersolaj-kitermelést.
  • Az USA-beli gyári rendelésállomány decemberben havi szinten 3,4%-kal csökkent; ez gyorsuló ütemet jelent a novemberi, havi szinten -1,7%-os adathoz képest, és messze alulmarad a várakozásokon. Ez már az ötödik egymást követő hónap volt, amikor csökkent, és arra utalt, hogy az USA növekedése a 4. negyedévben kissé alábbhagyott, ami konzisztens a múlt héten közzétett előzetes GDP adatokkal. Általánosságban véve ezen adatok nemigen tudják rávenni a Fed-et a kamatlábakkal kapcsolatos nézet megváltoztatására, de az előrejelzésnél kedvezőtlenebb növekedési ráta kissé kitolhatja a kamatlábemeléssel kapcsolatos várakozásokat.
  • Az Európai Központi Bank nem monetáris politikai értekezletet tart, amelyen eldöntik, hogy elfogadják-e Görögország központi bankjának intézkedését, hogy sürgősségi tőkét nyújtsanak az ország néhány fő bankjának. Az ilyen jellegű, rövid távú kölcsönöket csak végső megoldásként nyújtják. Mivel jelentős bizonytalanság alakult ki a SYRIZA megválasztását követően, a tőkekiáramlás miatt a görög bankok likviditása megcsappant, és fokozódott ezen intézmények fizetésképtelenségének kockázata.
  • Mai mutatószámok: Az európai nap során közzéteszik a januári végleges szolgáltatási szektorbeli BMI-indexeket azon országokban, ahol múlt hétfőn publikálták a gyártási adatokat. Szokás szerint Franciaország, Németország és az eurózóna végleges előrejelzése a kezdeti becslésekkel azonos. Az Egyesült Királyság szolgáltatási szektorának BMI-indexe várhatóan valamelyest emelkedett. A végleges gyártási BMI-indexek (hétfő) korrigálása fokozza annak valószínűségét, hogy a szolgáltatási szektor BMI-indexeit is korrigálják. Az eurózóna decemberi kiskereskedelmi forgalma is napvilágot lát, és az adat várhatóan változatlan maradt az előző hónaphoz képest.
  • Az USA-ban a legfontosabb mutatószámként a januári ADP foglalkoztatási jelentést publikálják, két nappal a nem mezőgazdasági munkaerő-állomány közzététele előtt. Az ADP jelentésből várhatóan kiderül, hogy a magánszektorban az előző havi adathoz képest januárban kevesebb munkahelyet teremtettek. A végleges Markit szolgáltatási szektorbeli BMI-index és az ISM nem gyártási index (mindkettő januárra vonatkozóan) is napvilágot lát.
TETSZETT A BEJEGYZÉS?

0 megjegyzés:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2009 - 2020 BUXMASTERS - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger