S&P 500 ELEMZÉS

2014. okt. 14.

S&P 500 ELEMZÉS
graph
  • Az amerikai dollár a legtöbb G10 devizapárjával szemben erősödött a hétfői európai délelőtt során. A dollár gyengült a svéd koronához képest, miközben gyakorlatilag változatlan maradt a norvég koronával és a kanadai dollárral szemben. A legnagyobb vesztesek a JPY, az NZD és a GBP voltak (ebben a sorrendben).
  • Mivel ma nem tesznek közzé jelentősebb adatokat, a Jen elveszítette az ázsiai délelőtt során szerezett erősödésének egy részét, miután a japán részvénypiacokon csökkenés következett be. A tokiói részvénypiac jóval a minimum szintek felett zárt (kb. +0,5%-kal a legalacsonyabb szinttől), és több európai részvénypiac is pozitív tartományba került a nap során (lásd alább). Amíg azonban az USD/JPY pár a 108,00-s szint alatt marad, szerintem továbbra is visszatérő módban vagyunk, és várhatóan tesztre kerül sor a 106,80-as tartomány közelében.
  • Az angol font nyomás alá került a szeptemberi fogyasztói árindex holnapi közzététele előtt. Nagy-Britannia inflációs rátája az előrejelzés szerint már harmadik egymást követő hónapban lassult, ami visszafoghatja a BoE megszorításaival kapcsolatos várakozásokat, és fokozhatja az angol fonttal szembeni negatív hozzáállást. Ez arra ösztönözheti a GBP/USD pár medvéit, hogy fussanak még egy kört az 1,6000-es tartomány alatt. Szerdán azonban az Egyesült Királyság augusztusi munkanélküliségi rátája lát napvilágot, amely az előrejelzés szerint csökkent, a heti átlagkeresetek pedig valamelyest emelkedtek. Bár továbbra is negatív nézetet vallok a devizapár általános helyzetét illetően, a foglalkoztatási adat további javulása módosíthat a kilátáson.
  • Az európai részvénypiacok pozitívvá változtak, behozták a múlt heti esés kis részét, miután a repülőtársaságok részvényeit fellendítette az olajárak további csökkenése. Délben az Euro Stoxx és a Német DAX indexek kb. +0,20%-kal emelkedtek.
  • Az S&P 500 futures emelkedett a hétfői európai délelőtt során, miután bizonyos vételi megbízásokat váltott ki az 1880-as (S1) szint közelében. Az RSI emelkedett, miután támaszszintre talált a 30-as szinten, amit a mutatószám is figyelembe vesz (lásd a visszapattanásokat ennek a szintnek a közelében), miközben az MACD a legalsó szintre kerülés jeleit mutatja, és felfelé áttörheti jelző vonalát a közeljövőben. Ezen momentum jelzések miatt szerintem a növekvő korrekciós hullám valószínűleg folytatódik, és talán teszteli az 1915-ös (R1) ellenállásszintet. Mindazonáltal a rövid távú trend szerintem továbbra is csökkenő marad, mivel az árfolyam struktúrája még mindig alacsonyabb maximum szinteket és alacsonyabb minimum szinteket ér el. Kitekintve, a napi grafikonon a futures lefelé áttörte a 200 napos mozgóátlagot, de mielőtt hosszabb csökkenésre számítanék, szeretném látni ezen átlag és az 1880-as (S1) támaszszinti tartomány alatti heti zárást. A heti grafikonon negatív divergencia látható az ár mozgása és mindkét heti mutatószám között, ezzel jelzik, hogy egyelőre nem jött el annak az ideje, hogy „északra nézzünk”.
  • Támaszszint:  1880 (S1), 1855 (S2), 1800 (S3).
  • Ellenállásszint: 1915 (R1), 1930 (R2), 1970 (R3).
TETSZETT A BEJEGYZÉS?

0 megjegyzés:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2009 - 2020 BUXMASTERS - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger