Japán inflációja lassult, a BoJ növekvő kockázatokkal néz szembe

2014. szept. 29.


Japán inflációja lassult, a BoJ növekvő kockázatokkal néz szembe Japán éves mag inflációs rátája
augusztusban csökkent, ami fokozta azon aggályokat, hogy a Japán Nemzeti Bank valóban további könnyítési lépésekre kényszerül a 2%-os célkitűzés elérése érdekében. A Japán Nemzeti Bank kormányzója, Haruhiko Kuroda mostanáig optimizmusának adott hangot Japán gazdaságával kapcsolatban és nem tett említést az azonnali cselekvés szükségességéről. Mindazonáltal a közelmúltbeli megjegyzésekben a kormányzó azt állította, hogy minden szükséges lépést megtesz az inflációs célkitűzés elérésére. Szerintünk a ráta hasonló, közeljövőben bekövetkező csökkenése valószínűleg fokozza a Bankra háruló nyomást, hogy további ösztönzésekkel bővítse nagyszabású könnyítési programját és ez gyengítheti a jent. Ezenkívül a japán jent tovább gyengítette, hogy előrelépés jelei mutatkoznak a japán nyugdíjalap reformjaiban, amelyek Shinzo Abe miniszterelnök növekedési stratégiájának részét képezik.
A dollár index kb. 0,6%-kal emelkedett, ami már a 11. egymást követő emelkedés. Az amerikai dollár iránti pozitív hozzáállás alapján úgy vélem, hogy az USD megőrizheti erősségét, mielőtt a nap későbbi részében közzéteszik a végleges GDP adatot.


Az EUR/USD pár rövid időre lefelé áttörte az 1,2700-as szintet csütörtökön, mivel a Fed és az EKB monetáris politikai kilátásai egyre inkább eltérnek, de visszapattant, és néhány pippel az ellenállásszintté vált támaszszint (1,2760) alatt zajlott a kereskedés. Az övezet legutóbbi kedvezőtlen adatai, az EKB elnökének közelmúltbeli megjegyzései - miszerint minden szükséges lépést megtesznek a deflációs kockázat megelőzésére -, valamint az, hogy ma nem látnak napvilágot főbb adatok és nem rendeznek főbb eseményeket, további csökkenésekre utalhatnak.
Az ausztrál dollár hét hónapos legalacsonyabb szintjén maradt, aminek fő mozgatórugója az új-zélandi dollár gyengülése és az USD általános emelkedése.
A mai adatok: Az európai nap során csak másodlagos fontosságú mutatószámok látnak napvilágot. Az októberi német Gfk fogyasztói bizalmi index és a szeptemberi francia fogyasztói bizalmi index kerül nyilvánosságra.
Az USA-ban a 2. negyedéves GDP harmadik becslése negyedéves szinten várhatóan +4,6%-kal (SAAR) emelkedett a második, negyedéves szinten +4,2%-os becslésről. A mag személyi fogyasztás (a Fed kedvenc inflációs mutatószáma) index 3. becslése az előrejelzés szerint változatlanul a Fed 2%-os célkitűzésén maradt. Napvilágot lát a Michigani Egyetem végleges fogyasztói bizalmi indexe szeptemberre vonatkozóan.
Pénteken csak egy személy tart beszédet: az EKB Kormányzótanácsának tagja, Luc Coene szólal fel.
TETSZETT A BEJEGYZÉS?

0 megjegyzés:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2009 - 2020 BUXMASTERS - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger