Platina elemzés

2014. jan. 20.

Platina




graph
  • A dollár valamelyest gyengült a hétfő délelőtti csendes kereskedésen. Többnyire profit realizálásnak tűnik, miután az éjszaka folyamán jelentősen emelkedett, mivel nem érkezett fő piacbefolyásoló hír az európai délelőtt során. Ezen érvet alátámasztva a dollár csupán két devizával szemben erősödött (NOK és JPY), amelyek pénteken és hétfőn kora reggel teret veszítettek vele szemben. Másrészt valamelyest gyengült a legtöbb más devizával szemben, amelyekhez képest ma reggel magasabb szinten nyitott (AUD, CHF, EUR, CAD és NZD). A GBP tovább erősödött az amerikai dollárral szemben, bár eléggé stabil volt az euróval szemben. Az európai részvénypiacokon csökkenést tapasztalhattunk, amely nem volt drámai (Eurostoxx 50 -0,2%), az US kincstárjegyek hozama változatlanok voltak, és az S&P 500 futures alig változott (-0,03%), ezért kevés hatás érte a részvénypiacot más piacok felől. A vegyes háttér ellenére a dollár teljesítményét az USA-ban valószínűleg egyedül a hangulat vezérli, amely általánosságban beszélve jó volt a közelmúltban USA-beli kereskedésen, de soha nem tudni.
  • Az éjszaka folyamán - és az európai délelőtt során - a legnagyobb mozgást a platina vitte végbe. Jelentősen emelkedett a dél-afrikai munkássztrájkkal kapcsolatos várakozások hatására. A hírek szerint várhatóan legalább 70 000 szakszervezeti tag vonul ki a platinabányákból január 23-án. A sztrájk által érintett terület a világ platinatermelésének kb. 70%-át teszi ki. A sztrájk eltarthat egy ideig, mivel több szakszervezet versenyez a bányászok hűségéért, és szeretnék megmutatni, hogy képesek eredményeket elérni. Mindazonáltal a termelők felkészültek a sztrájkokra, és nagy tartalékokat halmoztak fel a kereslet kielégítésére, tehát várhatóan nem lesz olyan keresleti korlátozás, amekkorára számítottak.
  • A platina december 20. óta rövid távú növekvő trendben mozog. Pénteken a fém sikeresen áttörte a közelmúltbeli 1445-ös maximum szintet és a december 10. és 20. közötti csökkenés 161,8%-os Fibonacci hosszabbítási szintjét. Az ár várhatóan folytatja előmenetelét, és megcélozza az 1480-as (E1) korlát és a korábban említett csökkenés 200%-os hosszabbítás közötti ellenállásszinti tartományt. Ezen tartomány felfelé való áttörése nagyobb bika jellegű következményekkel járhat, és esetleg megcélozhatja a következő akadályt az 1500-as (E2) szinten. Mindazonáltal, mivel az RSI a túlvásárolt tartományban van, az ár esetleg visszaeshet, ha a mutatószám kilép a szélsőséges tartományból. A napi grafikonon az ár áttörte a hosszabb távú csökkenő trendet (világoskék vonal), ami fokozza a további előremenetel lehetőségét.
  • Támaszszint: 1445 (T1), 1415 (T2), 1400 (T3).
  • Ellenállásszint: 1480 (E1), 1500 (E2), 1535 (E3).
TETSZETT A BEJEGYZÉS?

0 megjegyzés:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2009 - 2020 BUXMASTERS - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger