AZ OTP HÚZTA MAGÁVAL A PIACOT

2014. jan. 4.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 73,79 pontos, 0,40 százalékos emelkedéssel, 18 626,19 ponton zárt pénteken. A részvénypiac forgalma 3,524 milliárd forint volt, a vezető részvények közül a Mol és a Richter árfolyama csökkent, míg az OTP és a Magyar Telekom papírjai erősödtek a csütörtöki záráshoz képest.

A csütörtöki indexcsökkenést a magyar börze pénteken korrigálta, ami a nemzetközi trenddel megegyező volt - mondta el Sőre Balázs, a Buda-Cash Brókerház üzletkötője az MTI-nek. Hozzátette: lanyha forgalom mellett az OTP kivételével nem volt jelentős ármozgás. A kereskedés délutánig a negatív tartományban folyt, majd emelkedés kezdődött. Az OTP részvényei húzták maguk után a piacot.A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 73,79 pontos, 0,40 százalékos emelkedéssel, 18 626,19 ponton zárt pénteken. A részvénypiac forgalma 3,524 milliárd forint volt, a vezető részvények közül a Mol és a Richter árfolyama csökkent, míg az OTP és a Magyar Telekom papírjai erősödtek a csütörtöki záráshoz képest.
A csütörtöki indexcsökkenést a magyar börze pénteken korrigálta, ami a nemzetközi trenddel megegyező volt - mondta el Sőre Balázs, a Buda-Cash Brókerház üzletkötője az MTI-nek. Hozzátette: lanyha forgalom mellett az OTP kivételével nem volt jelentős ármozgás. A kereskedés délutánig a negatív tartományban folyt, majd emelkedés kezdődött. Az OTP részvényei húzták maguk után a piacot.

Varjú Péter, az Erste Befektetési Zrt. üzletkötője jó iránynak mondta a magyar tőzsdeindex csaknem 100 pontos emelkedését. A kereskedést pedig kiegyensúlyozottnak nevezte alacsony forgalom mellett. Ez utóbbit még az ünnepek hatásának tulajdonította.

Nézzük a vezető részvények teljesítményét!

A Mol árfolyama 50 forinttal, 0,34 százalékkal 14 470 forintra csökkent, 287,1 millió forintos forgalomban. Az OTP részvények ára 79 forinttal, 1,92 százalékkal 4199 forintra erősödött, forgalmuk 1,4 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama 1 forinttal, 0,32 százalékkal 316 forintra nőtt, forgalma 231,0 millió forint volt. A Richter papírok árfolyama 5 forinttal, 0,12 százalékkal 4305 forintra esett, a részvények forgalma 1,1 milliárd forintot ért el.

FORRÁS: http://profitline.hu
TETSZETT A BEJEGYZÉS?

0 megjegyzés:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2009 - 2020 BUXMASTERS - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger