USD/NOK Elemzés

2013. dec. 26.

USD/NOK




graph
  • A dollár gyakorlatilag változatlan volt a legtöbb G10 devizapárjával szemben a csendes európai délelőtt során. Erősödött a norvég koronához képest, ám valamelyest gyengült az euróhoz viszonyítva. A nap várhatóan csendesen folytatódik, mivel a nap folyamán egyedül az USA-beli újonnan regisztrált munkanélküliek állományát teszik közzé december 21-re vonatkozóan. Az adat várhatóan csökkenést jelez (379 ezerről 345 ezerre) az előző héthez képest, de az ünnepek miatti szezonális korrekció csökkenti az adat jelentőségét.
  • További adatokat teszünk közzé a ázsiai reggel során, pénteken, amikor is megérkeznek a szokásos hó végi adatok Japánból. A novemberi munkanélküliségi ráta az októberi 4,0%-ról várhatóan 3,9%-ra csökken. Az országos fogyasztói árindexben várhatóan gyorsulás állt be (az októberi éves szinten +1,1%-ról novemberben éves szinten +1,5%-ra), miközben a tokiói decemberi fogyasztói árindex várhatóan 0,9%-ra emelkedik (a novemberivel azonos). Az élelmiszerek és az energiahordozók kivételével az infláció várhatóan éves szinten 0,5%-kal emelkedett novemberben, ami gyorsulást jelent az októberi +0,3%-hoz képest. A pozitív adatok felszabadíthatják a jent a nyomás egy része alól, de a hatás várhatóan korlátozott lesz, mivel a BoJ mai értekezletének jegyzőkönyvéből kiderült, hogy a hivatalnokok fontolóra vették a kötvényvásárlást, ha az szükséges a 2%-os inflációs célkitűzés eléréséhez. Végezetül pedig az előzetes ipari termelés az előrejelzés szerint novemberben havi szinten +0,4%-ra lassult (októberben +1,0% volt).
  • Az USD/NOK pár visszapattant a 6,1410-es (T1) támaszszintjéről, majd jelentősen emelkedett. Úgy tűnik, hogy a pár lehetséges növekvő háromszöget formál; ha a bikák elég erősek ahhoz, hogy áttörjék a 6,1770-es (E1) erős ellenállásszintet, várhatóan hosszabbításokat indítanak el a háromszög szélességének 161,8%-os Fibonacci hosszabbítási szintje felé. Az MACD mutatószám semleges szintje közelében van, ami megerősíti a pár trenden kívüli fázisát, de sikerült felfelé áttérnie indító vonalán, aminek hatására valamelyest fokozza a növekedés esélyeit. Amíg a pár oldalirányban mozog, semleges álláspontra helyezkedem, amíg a kilépés meg nem történik.
  • Támaszszint: 6,1410 (T1), 6,1245 (T2), 6,1060 (T3).
  • Ellenállásszint: 6,1770 (E1), 6,1940 (E2), 6,2105 (E3).
TETSZETT A BEJEGYZÉS?

0 megjegyzés:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2009 - 2020 BUXMASTERS - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger