A Forma-1 korábbi orvosa nyugalomra int

2013. dec. 30.

A Forma-1 korábbi főorvosa, Gary Hartstein a hétfői sajtótájékoztatót követően saját blogján reagált a Michael Schumacher állapotával kapcsolatos információkra. A délelőtt hallottak megnyugtatták az amerikai szakembert, aki korábban sokkal rosszabb híreket várt. 


„Először is, el kell ismernem, hogy ez a sajtótájékoztató jóval megnyugtatóbb volt annál, mint amire számítottam. Bevallom, hogy attól tartottam, hogy szükség lesz egy második beavatkozásra is, hiszen tovább növekszik a koponyaűri nyomás. Az a tény, hogy erre nem került sor, mindenképpen pozitív.”

„Szóval, mit tudunk most? Tudjuk, hogy Michael továbbra is mesterséges kómában van, és azt is, hogy a testhőmérséklete csökkent. Ez része annak a stratégiának, ami az agy állapotának stabilizálására irányul.”

„Azt mondták, hogy Michaelnek kétoldali agysérülése volt. Ez azt jelenti, hogy mindkét agyféltekéje sérült. Ez nem lepett meg minket. Milyen sérülések lehetnek? Először is a vérömleny maga, amit el lehet távolítani, és ez Michael esetében már meg is történt. Természetesen továbbra is vizsgálni fogják, hogy új vérömlenyt keressenek, vagy elkerüljék az eredeti újbóli felhalmozódását.”

„Szó lehet még zúzódásokról. Ezek tulajdonképpen fekete és kék foltok az agyon. Egy nagy ütés következtében jönnek létre. A sérült rész megdagad, és az elpattant pici erekből vér szivárog a szövetbe. Ugyanúgy, mint amikor megütöd a kezed. Az agyban ugyanúgy, ahogy a test másik pontján, a vér felszívódik, és a sérülés begyógyul. Általában ez nyom nélkül történik, de előfordulnak esetek, amikor egy pici sérült rész megmarad.

„A harmadik típusú sérülés az már mikroszkopikus szinten érinti az agyat. Ami azokat a kis „kábeleket” érintik, melyek összekapcsolják az agyban a sejteket egymással. Ezt a fajta sérülést nem nagyon látni egyszerű CT eljárásnál, de általában minimális hatása van a beteg idegrendszerére. „Ezeket a sérüléseket külön nem, csak a klasszikus agysebészeti eljárással kezelik. Vagyis: minél nyugodtabb állapotban tartani az agyat, a legjobb lehetőséget biztosítani a gyógyuláshoz” - írja a Forma-1 tavaly decemberben visszavonult főorvosa.
TETSZETT A BEJEGYZÉS?

0 megjegyzés:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2009 - 2020 BUXMASTERS - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger