Az Egyesült Államok csalódott az ukrán kormány döntése miatt

2013. nov. 22.

Csalódottságának adott hangot az Egyesült Államok amiatt, hogy az ukrán kormány leállította csütörtökön az Ukrajna és az Európai Unió közötti társulási megállapodás aláírása érdekében folytatott felkészülési folyamatot.

    Az amerikai külügyminisztérium helyi idő szerint csütörtök este nyilatkozatban hangsúlyozta,
hogy Washington az Európai Unióhoz csatlakozva csalódottsággal veszi tudomásul Ukrajna döntését.
    Jen Psaki, a külügyminisztérium szóvivője a hivatalos állásfoglalásban úgy értékelte, hogy az Európai Unió történelmi lehetőséget ajánlott az országnak az ukrán nép európai jövőjének megalapozásához, továbbá ahhoz, hogy a nemzetközi pénzügyi intézmények, valamint a beruházók számára demonstrálja a demokratikus reformok iránti elkötelezettségét.
    A külügyminisztériumi nyilatkozat a továbbiakban rámutatott arra: az Egyesült Államok támogatja az ukránok azon nagy többségét, akik ilyen jövőt képzelnek el az ország számára. Az Európai Uniónak pedig azt ajánlja, hogy ne csapja be az ajtót Kijev előtt.
    Az Egyesült Államok meggyőződése, hogy Ukrajna európai integrációja a demokrácia és a gazdasági fejlődés legbiztosabb útja - szögezte le az amerikai külügyminisztériumi nyilatkozat.
    A társulási megállapodás aláírása érdekében folytatott felkészülés elhalasztásáról szóló ukrán kormányrendeletet Mikola Azarov miniszterelnök írta alá, és a kabinet honlapján tették közzé. A kormány nemzetbiztonsági megfontolásokkal indokolta a döntést. Egyúttal döntött arról is, hogy a gazdasági kapcsolatok fellendítésének érdekében felújítja az aktív párbeszédet Oroszországgal, a Moszkva irányította vámszövetség tagjaival, valamint a Független Államok Közösségével.

MTI 2013. november 22., péntek 3:29
TETSZETT A BEJEGYZÉS?

0 megjegyzés:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2009 - 2020 BUXMASTERS - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger