Óvatos emelkedésbe kezdett az olaj árfolyama

2013. nov. 6.

Óvatos emelkedésbe kezdett az olaj árfolyama, miután öt hónapja nem látott alacsony szintre esett az
árfolyam. A piaci szereplők kismértékű korrekciót várnak az elkövetkezendő napokban.
Az amerikai WTI könnyűolaj árfolyama 93,37 dollárra esett hordónként a tegnapi kereskedés alatt, ilyen alacsony értékre június 4-e óta nem volt példa. A Brent olaj jegyzése is régóta nem látott szintre csökkent, a tegnapi kereskedés alatt 105,33 dolláron járt a jegyzés, amelyre utoljára július 2-án volt precedens. A WTI olaj az elmúlt hat nap során 5,4%-ot gyengült. A téli időjárás beköszöntével emelkedhet az olaj iránti kereslet, amely felfelé húzhatja az árfolyamot.

Tegnap éjjel tette közzé az amerikai ásványolaj szövetség (API) szokásos heti közleményét az olajkészletek változásait illetően. A szövetség szerint a kőolajkészletek 871 ezer hordóval csökkentek a múlt héten, míg a benzinkészletek 4,29 millió hordóval estek. A dízel és a fűtőolaj készletei 2,73 millió hordóval apadtak.
A hivatalos jelentést ma, hazai idő szerint 16:30-kor publikálja az Energiaügyi Minisztérium. A piaci várakozások szerint az olajkészletek 2,1 millió hordóval emelkedhettek, míg a benzinkészletek 400 ezer hordóval csökkenhettek a múlt héten. A dízel és a fűtőolaj készleteire vonatkozó becslések 1,5 millió hordós zsugorodással számolnak. Az API jelentését a kormányzati szerv is felhasználja a hivatalos jelentés elkészítéséhez.
A decemberi szállítású WTI olaj jegyzése jelenleg 94,1 dollár körül mozog hordónként. A szintén decemberi szállítású Brent olajjal 106,1 dolláron kereskednek.

forrás: http://www.quaestor.hu/hu/penzugyek/tozsde/elemzesek/archivum/19258
TETSZETT A BEJEGYZÉS?

0 megjegyzés:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2009 - 2020 BUXMASTERS - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger