GAZDASÁGI ÁTTEKINTÉS

2013. nov. 12.

ÁTTEKINTÉS

  • Az euró először erősödött a dollárral szemben azóta, amióta a közös deviza múlt csütörtökön röviden érintette a nyolc hét során legalacsonyabb szintet.  A norvég korona behozta veszteségeit a dollárral szemben, mivel a norvég infláció emelkedett az elmúlt hónap során. Az ausztrál dollár kedden tovább gyengült, mivel az Ausztrál Nemzeti Bank üzleti bizalomról és feltételekről készített felmérése jelezte, hogy a magas devizaárfolyam befolyásolja az üzleti kilátásokat. A feltörekvő piacok devizái gyengültek, miután tájfun söpört végig a Fülöp-szigeteken. A dollár tulajdonképpen nyomást gyakorolt az ázsiai feltörekvő piacok devizáira, ami tükrözi a tőkekiáramlást és a feltörekvő piacok eszközeinek kordában tartásával kapcsolatos hozzáállást. Az orosz rubel két hónap viszonylatában a legalacsonyabb szintre került. Az egyesült királyságbeli RICS lakásár-egyenlege 57%-ra emelkedett (az előző hónapban 53% volt). Az angol fontra ezen a héten főleg a Bank of England szerdai inflációs jelentése gyakorol hatást. A kanadai dollár emelkedett, miután a múlt héten közzétették az adatokat, amelyek felülmúlták a gazdasági szakemberek előrejelzéseit. Az egyik heti jelentés szerint a kanadai lakásárak szeptemberben emelkedtek. Az ázsiai részvények árfolyama kedden csökkent. A figyelem a kínai vezetők értekezletére terelődik (amely a tervek szerint kedden ér véget), akik meghatározzák a politikát a következő évtizedre.
  • Az arany ára marginálisan csökkent a keddi korai ázsiai kereskedésen, azaz folytatta az éjszaka folyamán bekövetkezett csökkenését. A nyersolaj-árak csökkentek a keddi korai ázsiai kereskedésen, és elveszítették az éjszaka folyamán szerzett nyereségeik egy részét, miután Irán és Nyugat képtelen volt egyezségre jutni Teherán nukleáris programját illetően.
  • Ma a fogyasztói árindexek napja van. Németország és Olaszország októberi adatai véglegesek; az előrejelzések szokásos módon az előzetes adatokkal azonosak. Svédország fogyasztói árindexe azonos hónapra vonatkozóan az előrejelzések szerint havi szinten 0,1%-kal emelkedett, ami lassulás a szeptemberi havi szinten +0,4%-hoz képest. Az Egyesült Királyságban közzéteszik a fogyasztói árindexet és a termelői árindexet októberre vonatkozóan. A fogyasztói árindexben várhatóan havi szinten valamelyest lassulás következett be (a szeptemberi havi szinten 0,4%-ról havi szinten 0,3%-ra csökkent), ami a változás ütemét éves szinten valamelyest, 2,7%-ról 2,5%-ra csökkentené. Ez még jócskán a Bank of England 2%-os célkitűzése felett van, de az irány minden bizonnyal helyes. A kibocsátási termelői árindex az előrejelzés szerint októberben havi szinten változatlan maradt (szeptemberhez képest mérsékelt, 0,1%-os csökkenés). Az éjszaka folyamán közzéteszik Japán gépipari rendelésállományát szeptemberre vonatkozóan, amely az előrejelzés szerint az augusztusi havi szinten +5,4%-ról havi szinten 1,8%-kal csökkent. Ezután hamarosan az ausztrál Westpac fogyasztói bizalmi indexet is közzéteszik; nincs előrejelzés.  Ma a Fed részéről Kocherlakota tart beszédet a monetáris politikáról, majd választ ad a kérdésekre. Október 17-én azt mondta, hogy a hivatalnokoknak minden tőlük telhetőt meg kell tenniük a teljes foglalkoztatás gyorsabb elérése érdekében, és az inflációt 2% közelében kell tartani, valamint fenn kell tartani a további ösztönzések lehetőségét. Szintén a Fed-től Lockhart a gazdaságról beszél; november 8-án elmondta, hogy a Fed fontolóra veszi, hogy a fokozatos csökkentést a jövő hónapban tartandó értekezletén kezdi meg. Az EKB-től Nowotny tart kulcsfontosságú beszédet a monetáris politika ügyében, majd tárgyaláson vesz részt, míg az EKB másik tagja, Asmussen az UBS által szervezett európai konferencián szólal fel.
TETSZETT A BEJEGYZÉS?

0 megjegyzés:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2009 - 2020 BUXMASTERS - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger