GAZDASÁGI ÁTTEKINTÉS

2013. nov. 25.

ÁTTEKINTÉS

  • Az olaj és az arany ára jelentősen esett hétfőn, miután Irán és a hat nagyhatalom megállapodást írtak alá nukleáris programjának korlátozásáról. Izrael és az arab nemzetek ellenállása korlátozta a csökkenést. A hétvégén az EKB Igazgatótanácsának tagjai elmondták, hogy a központi bank szükség esetén kész további intézkedéseket tenni. Pénteken az euró erősödött a dollárral szemben, mivel Németország üzleti bizalmi indexe felülmúlta a várakozásokat. A jen erősödött, miután a nyugati hatalmak és Irán megállapodást kötött. A jen azonban továbbra is nyomás alatt marad, mivel a befektetők tőkeáttétes kereskedéshez használják. Az ausztrál deviza három hónap viszonylatában a legalacsonyabb szintre jutott.
  • Ma nem lát napvilágot jelentősebb gazdasági adat.  Az USA-beli függőben lévő lakásértékesítések (Október) a becslés szerint 1,1%-kal emelkedtek, ami fordulatot jelent a szeptemberi -5,6%-hoz képest. Mindazonáltal a ráta a becslések szerint éves szinten +1,1%-ról -1,0%-ra csökkent. A novemberi dallasi Fed gyártási index is ma lát napvilágot, és várhatóan 3,6-ról 5,0-re emelkedik.
  • A hét hátralevő részében: kedden több lakáspiaci adatot tesznek közzé az USA-ban, és a novemberi USA-beli fogyasztói bizalmi index is napvilágot lát. Új-Zéland októberi kereskedelmi mérlege és a BoJ legutóbbi értekezletének jegyzőkönyve is nyilvánosságra kerül. Szerdán Norvégia közzéteszi munkaerő-piaci felmérésének munkanélküliségi rátáját szeptemberre vonatkozóan. Az Egyesült Királyságban napvilágot lát a 3. negyedéves előzetes GDP adat. Az USA-ból értesülünk a tartós fogyasztási cikkek októberi rendelésállományáról, a Michigani Egyetem novemberi fogyasztói bizalmi indexéről, valamint a Konferenciatanács októberi konjunktúramutatójáról. Csütörtökön megkapjuk Németország munkanélküliségi rátáját és Németország novemberi előzetes fogyasztói árindexét. Az eurozóna is közzéteszi novemberi fogyasztói bizalmi indexének végleges adatát. Végezetül pedig pénteken kerül nyilvánosságra Japán munkanélküliségi rátája és októberi fogyasztói árindexe. Norvégia novemberi munkanélküliségi rátáját, az eurozóna novemberi fogyasztói árindexének becslését és az eurozóna októberi munkanélküliségi rátáját is közzéteszik. Kanada is publikálja GDP adatait. Az Egyesült Királyságban nyilvánosságra hozzák a UK Nationwide lakásárindexet az Novemberre vonatkozóan.
TETSZETT A BEJEGYZÉS?

0 megjegyzés:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2009 - 2020 BUXMASTERS - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger