Gazdasági ÁTTEKINTÉS

2013. nov. 22.

ÁTTEKINTÉS

  • A dollár emelkedett a fő devizakosárral szemben szerdán, majd a csütörtöki ázsiai kereskedés során miután közzétették a Federal Reserve Nyíltpiaci Tanács (FOMC) legutóbbi értekezletének jegyzőkönyvét, amelyből fény derült arra, hogy az ösztönzés fokozatos csökkentése néhány hónap múlva megkezdődhet. A szerdán közzétett adatok is támogatták az amerikai dollárt. A viszonteladói értékesítések a várakozásokat felülmúlóan 0,4%-ra emelkedtek októberben (egy hónappal ezelőtt változatlanok voltak), ami táplálja azon optimizmust, hogy a fogyasztók által vezérelt amerikai gazdaság javulóban van. A vállalati készletek szeptemberben 0,6%-kal emelkedtek. A kedvezőtlen lakáspiaci adatok és inflációs adatok megfeleltek a várakozásoknak. Az euró gyengült és esett szerdán, miután a jelentésekből kiderült, hogy az EKB a negatív kamatlábakat és az EKB politikájának könnyítését fontolgatja. A közös devizát különösen nagy mértékben értékesítették a jennel szemben. Az euró/jen pár jelentős esése nagy ingadozást okozott a jen árfolyamában. Az ázsiai részvények vegyesen viselkedtek csütörtökön, mivel a BoJ egyöntetűen 0,10%-on tartotta jegybanki alapkamatlábát (a várakozásoknak megfelelően). A HSBC Kína gyors gyártási beszerzési menedzser indexe novemberben a vártnál kedvezőtlenebb lett. Az árudevizákat még súlyosabban érintette, mint ez eurót. Az ausztrál dollár több mint 1 százalékkal esett az amerikai dollárral szemben szerdán. Az ausztrál dollár nyomás alá került, miután az Ausztrál Nemzeti Bank elnökhelyettese szerdán elmondta, hogy a bank szeretné, ha az átváltási árfolyam alacsonyabb lenne.
  • Az arany ára szerdán csökkentek a Federal Reserve nyilatkozata után.  Az árukereskedésen a Brent nyersolaj emelkedett szerdán, miután az USA hivatalnokai úgy nyilatkoztak, hogy a héten nagyon nehéz lesz Iránnal nukleáris megállapodást kötni.
  • A mai mutatószámok között szerepelnek Kína, Franciaország, Németország és az eurozóna előzetes gyártási és szolgáltatási szektorbeli PMI-indexei novemberre vonatkozóan. Kína tovább görgette a labdát az éjszaka folyamán: az adat 50,4-re csökkent, és alulmaradt az 50,8-as becsléseken. Európa gyártási PMI-indexei a becslések szerint javultak és 50 fölött lesznek, kivéve Franciaországét, amely az előrejelzések szerint emelkedett, de 50 alatt marad. Az eurozóna előzetes, novemberi fogyasztói bizalmi indexe várhatóan emelkedik, de zérus alatt marad (a becslés -14,0; előző adat -14,5). A nap későbbi részében közzéteszik az USA-beli heti újonnan regisztrált munkanélküliek állományát (november 16.). Az adat az előrejelzések szerint 339 ezerről (előző hét) 335 ezerre csökken. Közzéteszik az októberi termelői árakat is. Az előrejelzés szerint 0,2%-kal csökkent, ami gyorsabb, mint a szeptemberi 0,1%-os csökkenés, míg az élelmiszer és az energia kivételével várhatóan 0,1% (az előző havival azonos). A philadelphiai Fed index az előrejelzések szerint novemberben az októberi 19,8-ról 15,0-re csökken.
    Ma beszédet tartanak: Az EKB elnöke, Mario Draghi „Stratégiák a jobb növekedésért” címen tart előadást. Angela Merkel kancellár nyitó beszédet tart. Az EKB-tól Weidmann szólal fel egy konferencián Berlinben. A Fed-től Powell, Lack és Bullard szólal fel.
TETSZETT A BEJEGYZÉS?

0 megjegyzés:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2009 - 2020 BUXMASTERS - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger