ÁTTEKINTÉS

2013. nov. 5.

ÁTTEKINTÉS

  • A dollár gyengült a legtöbb devizával szemben, mivel az eurozóna mutatói nem jeleztek újabb gyengeséget, az USA mutatószámai pedig nem lettek jobbak. A sajtójelentések leértékelték annak valószínűségét, hogy az EKB ezen a héten lépéseket tesz, és azzal érveltek, hogy december ésszerűbbnek tűnik a refinanszírozási lépésekhez, amivel egyetértek. Ennek eredményeképpen valamelyest alábbhagytak azon várakozások, hogy az EKB csütörtökön lépéseket tesz, míg a Fed lépéseivel kapcsolatos várakozások is kissé elcsendesültek. Ezért a dollár gyengült, az euró erősödött.
  • Az európai beszerzési menedzser indexek mérsékelt növekedést jeleztek, és semmilyen súlyos esemény nem történt ahhoz, hogy az EKB azonnali beavatkozására garantáltan sor kerüljön. Az exportorientált gazdaságok teljesítettek a legjobban:  Németország maradt az EKB összetartó eleme; végleges gyártási PMI-indexe felülmúlta a várakozásokat, míg Spanyolország a legmagasabb értéket érte el 2011 márciusa óta. De Olaszország és Franciaország lendülete valamelyest alábbhagyott. Másrészt az USA gyári rendelésállománya valamelyest „gyengélkedett”: a tőkejavak rendelésállománya - amely az üzleti költségvetési tervek mutatószáma - a szeptemberi becslésnél jobban csökkent (beleértve a nem hadügyi tőkejavakra vonatkozó új rendeléseket a repülőgépek kivételével), szeptemberben havi szinten 1,3%-kal csökkent (augusztusban 1,0%-os növekedést könyvelhetett el. A csalódást keltő tartós fogyasztási cikkek rendelésállományának közzétételét a Fed kissé szelídebb hozzáállása követte. Powell elnök szerint a politika „valószínűleg egy időre jelentősen alkalmazkodó marad”, és a fokozatos csökkentés kezdetének időzítése „szükségszerűen bizonytalan”, mivel a gazdaságtól függ. Szerintem az amerikai dollár továbbra is jó üzlet lesz, de elveszítheti közelmúltbeli hirtelen erősödésének egy részét.
  • Bár az amerikai dollár teret veszített a legtöbb devizával szemben, valamelyest erősödött az ausztrál dollárhoz képest, miután az Ausztrál Nemzeti Bank változatlanul hagyta alapkamatlábát (amint azt egyöntetűen várták), és Stevens elnök elmondta, hogy a deviza „kedvezőtlenül magas” maradt. Úgy tűnik, hogy a központi bank a devizára összpontosít, de mivel kevesen számítanak arra, hogy hamarosan újabb kamatlábcsökkentésre kerül sor, a hatóságok befolyást gyakorolnak. Ha az ausztrál dollár tovább erősödik, továbbra is ilyen jellegű megjegyzések várhatók.
  • Ma a figyelem központjában az EKB elnöke, Mario Draghi áll, aki Frankfurtban tart beszédet az EKB kamatlábakról szóló csütörtöki döntése előtt. Az EKB hivatalnoka, Constancio és Asmussen is ismét felszólalnak; hétfőn is beszédet tartottak. Az USA-ban a Fed hivatalnoka, Lacker tart beszédet a munkaerő-piacról Észak-Karolinában, míg a Fed másik hivatalnoka, William interjút ad San Franciscóban. A mutatószámokat tekintve a svájci októberi fogyasztói árindex várhatóan havi szinten 0,1%-kal emelkedik, ami lassulást jelent a szeptember havi szinten +0,3%-os értékhez képest. Körülbelül egy órával később közzéteszik az Egyesült Királyság szolgáltatási szektorának PMI-indexét októberre vonatkozóan; az előrejelzések szerint 60,3-ról 60,0-ra csökken, de egy ilyen magas szintről való mérsékelt csökkenés valószínűleg nem befolyásolja az angol fontot. Az USA-ban közzéteszik az októberi szolgáltatási szektor ISM-indexét. Rendszerint nem gyakorol olyan befolyást a piacra, mint a gyártási index, de fontos. Az előrejelzés szerint 54,4-ről 54,0-re csökken.
TETSZETT A BEJEGYZÉS?

0 megjegyzés:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2009 - 2020 BUXMASTERS - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger