ÁTTEKINTÉS

2013. nov. 19.

ÁTTEKINTÉS

  • A dollár a stabilizálódás jeleit mutatta az éjszaka folyamán. Négy G10 devizapárjával szemben (új-zélandi dollár, norvég korona, angol font és ausztrál dollár) erősödött, míg néggyel (svéd korona, japán jen, svájci frank és euró) szemben gyengült, továbbá a kanadai dollárral szemben változatlan maradt. Figyelemre méltó a megoszlás: az árudevizák általánosságban csökkentek, míg a biztonsági befektetési devizák erősödtek. Maguk az áruk is általánosságban csökkentek: az olaj, a réz és a nemesfémek mind estek. Ez - annak ellenére, hogy a Wall Street kissé változott és az ázsiai tőzsdék vegyesen zártak - azt jelzi, hogy a kockázatvállaló hozzáállás semmi esetre sem tűnt el.
  • A National Association of Home Builders (Lakásépítők Nemzeti Szövetsége) novemberi indexe változatlanul 54 lett, ami jelzi, hogy a lakáspiac nyáron elkezdődött lassulása továbbra is fennáll. Emiatt aggódhat a Fed. A felmérést azonban akkor végezték, amikor tetőfokára hágott a kormány bezárásával kapcsolatos aggály, ezért azóta valamilyen fokú visszapattanásra kerülhetett sor.  Most várakozunk a megkésett, szeptemberi és októberi új lakásépítési és engedélyezési adatokra, amelyeket a tervek szerint november 26-án tesznek közzé.
  • A New York-i Fed elnöke, Dudley tegnapi beszédében azt mondta, hogy „reményteljesebbnek” látja a növekedést, valamint a Fed Alapok csökkenésével kapcsolatos várakozások alábbhagytak; a hosszú távú megbízások várható hozama tegnap csupán fél bázisponttal csökkent. Ez azt jelzi számomra, hogy a piac egyensúlyba kerül, miután néhány napon keresztül a Fed elnökjelöltje, Janet Yellen által adott „alacsonyabb hosszabb ideig” alaphanghoz igazodott. Ezért szerintem a dollár a következő néhány nap során helyreállhat.
  • Az Ausztrál Nemzeti Bank (RBA) közzétette november 5-én tartott értekezletének jegyzőkönyvét. A politikák megalkotói szerint „egyre több bizonyítéka” van annak, hogy a kamatlábcsökkentés működik, de fenntartotta a további enyhítés lehetőségét, amennyiben az szükségessé válik. Amíg ez nem jelent változást álláspontjukban, az a tény, hogy enyhítés-pártiak maradnak, az egyik oka lehet az ausztrál dollárra nehezedő nyomásnak.
  • Ma egyedül a novemberi ZEW index a fő mutatószám. Mind a jelenlegi helyzet, mind pedig a várakozás indexek várhatóan emelkedést jeleznek. Ez mérsékelten fellendítheti az EUR/USD párt.
TETSZETT A BEJEGYZÉS?

0 megjegyzés:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2009 - 2020 BUXMASTERS - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger