ÁTTEKINTÉS

2013. nov. 14.

ÁTTEKINTÉS

  • A dollárra az éjszaka folyamán támogatóan hatottak azon folyamatos várakozások, hogy a Federal Reserve megkezdi a 85 milliárd dolláros kötvényvásárlási programjának fokozatosan csökkentését. A befektetők figyelni fogják a Kincstár elnöke, Jack Lew részéről az ázsiai vezetőségi értekezleteken elhangzó nyilatkozatokat, valamint a Fed elnöki posztjára kinevezett Janet Yellen beszédét a Szenátus csütörtöki, kinevezését megerősítő meghallgatásán. Az euró kedden tovább folytatta hétfői erősödését a dollárhoz képest, miután a befektetők továbbra is túlértékesítettnek tekintik a közös devizát a dollárral szemben, mivel a fogyasztói árindex a vártnál kevésbé csökkent a múlt hónapban Németországban és Olaszországban.  Olaszország kölcsönköltségei estek a 12 hónapos államkötvények keddi aukcióján. Az euró erősödése megállhat, ha a héten közzéteendő adatok a régió gyári kibocsátásának csökkenését és a növekedés lassulását jelzik, ami fokozza azon spekulációt, hogy az EKB további intézkedéseket foganatosít. A svéd korona gyengült, miután egy jelentésből kiderült, hogy az ipari termelés szeptemberben stagnált, és a svéd fogyasztói árindex havi szinten -0,1%-kal csökkent (augusztusban havi szinten 0,1%-kal nőtt), ami fokozza azon várakozásokat, hogy a központi bank a gazdaság stimulálása érdekében csökkenti majd a kamatlábakat. A jen erősödött a dollárhoz képest, annak ellenére, hogy a mag gépipari rendelésállomány szeptemberben meglepetésszerűen havi szinten 2,1%-kal csökkent. Ázsiában a befektetők szerdán eladták a kínai részvényeket, mivel csalódtak amiatt, hogy a Központi Bizottság értekezletén tárgyalt reformtervről nem érkeznek adatok, valamint látszólag nem hajlandók felülvizsgálni az állami szektort. Az angol font jelentősen emelkedett, miután az egyesült királyságbeli éves inflációs ráta októberben 2,2%-ra lassult, és a termelői infláció már a harmadik egymást követő hónapban csökkent. Az angol font esetleg fellendül, ha a BoE a ma közzéteendő új előrejelzésekben előrehaladást ér el az Egyesült Királyság 7%-os munkanélküliségi rátájának elérése érdekében (ez az a szint, amelyen fontolóra veszik a kamatlábak emelését). Az ausztrál dollár gyengült a szerdai ázsiai kereskedésen, mivel a harmadik negyedéves kereset-ár index a vártnál kevésbé emelkedett. A kedvezőtlenebb adatok hatására az Ausztrál Nemzeti Bank esetleg tovább csökkenti a pénzforgalmi kamatlábat.
  • Az árupiacon az arany valamelyest emelkedett, de nem került messzire az előző kereskedés (négy hetes távlatban) legmagasabb szintjétől.  Az olajárak emelkedtek a szerdai ázsiai kereskedésen, és végül kilábaltak a gyengeségből.
  • Mai nap az Egyesült Királyság van nyeregben. A Bank of England közzéteszi új gazdasági előrejelzéseit negyedéves inflációs jelentésében, miután közzéteszik az Egyesült Királyság foglalkoztatási adatait. A munkanélküliségi ráta szeptemberben várhatóan 7,6%-ra csökkent (augusztusban 7,7% volt), míg az újonnan regisztrált munkanélküliek állománya októberben a becslés szerint 30 ezerrel csökkent, ami a szeptemberi 41,7 ezerhez képest lassulást jelez. Néhány órával később Carney elnök sajtókonferencián teszi közzé az új előrejelzéseket. Az eurozóna ipari termelése szeptemberben a becslés szerint havi szinten 0,3%-kal csökkent, ami fordulatot jelent előző hónap havi szinten +1,0%-os adatához képest. Carney elnökön kívül ma két másik személy is beszédet tart: A clevelandi Fed elnöke, Pianalto ás a Riksbank elnöke, Stefan Ingves. Kíváncsiak vagyunk arra, hogy Ingves fűz-e megjegyzéseket a keddi inflációs adatokhoz. Az éjszaka folyamán Japán közzéteszi előzetes 3. negyedéves GDP adatait. A kezdeti becslés negyedéves szinten várhatóan 1,7%-os növekedés (éves szintre vetítve), ami lassulást jelent a 2. negyedéves +3,8%-hoz képest. Japán végleges szeptemberi ipari termelése is napvilágot lát; előrejelzés nem áll rendelkezésre. 
TETSZETT A BEJEGYZÉS?

0 megjegyzés:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2009 - 2020 BUXMASTERS - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger