A Brent nyersolaj emelkedett, ám az üzemanyag-devizák nem‏

2013. nov. 26.

Brent oil




graph
  • A dollár általánosságban nyitó szintjeihez viszonyítva vegyesen teljesített az európai délidőben kedden. Valamelyest emelkedett a CAD-hoz és a NOK-hoz képest, és jelentősen emelkedett az AUD-val és az NZD-vel szemben. Másrészt gyengült az EUR, a CHF és a SEK devizákkal szemben. A JPY és a GBP csupán kis mértékben változtak.
  • A dollár meglepően erősödött a NOK és a CAD devizákhoz képest, mivel az olajárak valójában emelkedtek a délelőtt folyamán (a Brent és a WTI is). A nagy volatilitású béta devizák gyengesége ehelyett az európai részvényárak általános csökkenésével állhat kapcsolatban – Spanyolország kivételével az összes fő európai piacon csökkenést tapasztalhattunk reggel. Úgy tűnik, hogy az olajárak ily módon táplálják a Forex piacot ahelyett, hogy közvetlenül támogatnák az olajtermelő országok devizáit. A dollár például jelentősen emelkedett a rubellel szemben az éjszaka folyamán, és a mai reggeli kereskedésen pedig stabil volt.
  • A nagy rejtély az, hogy az olajárak miért nem estek tovább a hírek hatására. Az ok talán az, hogy a megállapodásnak rövid távon csupán korlátozott hatása van a kínálatra. A legtöbb szankció - beleértve az EU-ba irányuló exportot - érvényben marad, és csak akkor törlik el, ha hat hónap múlva végleges megállapodás születik. A Fehér Ház weboldalán szereplő nyilatkozatban az áll, hogy az iráni export kb. 1 mn b/d-ra lesz korlátozva, és a korlát a következő hat hónapban „nem emelhető”. Mindazonáltal azok az országoknak, amelyek még mindig iráni olajat vásárolnak, könnyebb lesz teljes allokációjuk megvásárlása most, hogy eltörölték a szállítással és a biztosítással kapcsolatos szankciókat. Ezenkívül csökken annak veszélye, hogy támadás indul Irán nukleáris létesítményei ellen, valamint lezárják a Hormuz tengerszorost. Lehet, hogy a piacok egyszerűen szkeptikusak azt illetően, hogy ez az ideiglenes megállapodás előkészíti a nagyobb, hat hónap múlva esedékes megállapodást, amely a szankciók eltörléséhez vezethet.
  • A Brent olaj jelentősen emelkedett, és teljesen befedte a tegnapi európai kora reggel során képződött hézagot. Az írás idején az ár teszteli az előző, 111,25-ös (E1) maximum szintet. Utoljára szeptember elején volt napi zárás ezen szint felett. Azóta a bikák többször megpróbálták áttörni, de nem jártak sikerrel. Ezenkívül negatív divergencia azonosítható a két momentum mutatószám és az ár mozgása között, ami jelzi, hogy a növekvő trend momentuma alábbhagy. A rövid távú trend egyelőre növekvő trend marad, amint azt a növekvő tartomány és a mozgóátlagok bika jellegű áttérése is jelzi, de követése nem ideális. Csak a 111,25-ös (E1) plafon egyértelmű, felfelé történő áttörése jelezheti az előremenetel folytatódását
  • Támaszszint: 110,48 (T1), 109,64 (T2), 108,70 (T3).
  • Ellenállásszint: 111,25 (E1), 112,32 (E2), 114,40 (E3).
TETSZETT A BEJEGYZÉS?

0 megjegyzés:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2009 - 2020 BUXMASTERS - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger