Piaci Elemzés 2013.10.11.

2013. okt. 11.

Áttekintés

Plus500  

Új remények az USA kormányának patthelyzetével kapcsolatban A dollár az éjszaka folyamán folytatta helyreállását. Úgy tűnik, hogy az USA-beli trauma nagymértékben a kincstárjegyek piacára korlátozódik, méghozzá nagyon rövid időn belül lejárókra. A következő hónapban lejáró jegyek hozama emelkedett azon szóbeszéd hatására, hogy a repo-piac résztvevői nem fogadnák el azokat biztosítékként; például az október 17-én lejáró kincstárjegyek hozama 0,28%-ról 0,48%-ra nőtt. A hozamok eléggé stabilak voltak; a kétéves kincstárjegyek kevesebb mint 1 bázisponttal emelkedtek, ami jelzi, hogy a piac továbbra is azt hiszi, hogy a válság tiszavirág életű lesz. A részvények kis változást követően zártak, az VIX pedig valamelyest esett, jelezvén, hogy a félelmek nem fokozódtak a hamarosan lejáró értékpapírokra nehezedő nyomás ellenére. A részvények stabilitásának oka Janet Yellen Fed elnöki posztra való kinevezése lehet, mivel a monetáris politika területén híres enyhítés-párti, aki alacsony szinten tartja a kamatlábakat, amíg a helyreállás nem stabilizálódik. A másik ok az lehet, hogy egyes jelentések szerint egyre több kapcsolatfelvétel történt a demokraták és a republikánusok között, és fokozódott a valamilyen szintű megegyezés valószínűsége. Egy rendkívül konzervatív közlemény híres riportere tweet-üzenetet tett közzé a Twitteren, miszerint a „valódi vita” a republikánus vezetőségben az, hogy „mikor” tegyék közzé a törvényjavaslatot az adósságplafon hathetes meghosszabbításáról (ahelyett, hogy „egyáltalán közzétegyenek-e egyet”). Ezzel csak további tárgyalásokra nyernek időt; és ki garantálja, hogy ezen tárgyalások eredményre vezetnek? Ezzel csupán hat héttel később megismétlődne ugyanaz az esemény. Mindenesetre azonban ez a megoldás azonnal levenné a piacokra nehezedő nyomást, és a demokraták mentegetőző engedményeivel talán kijuthatunk a „kátyúból”. Ez a remény ma reggel fellendítette a dollárt az összes G10 devizával és a feltörekvő piacok legtöbb devizájával szemben.
A mai fő esemény a Bank of England Monetáris Politikai Bizottságának (MPC) értekezlete lesz, és valószínűleg ez is eseménytelenül telik. Várhatóan semmitmondó megjegyzésre kerül sor, amely hasonló a szeptemberi értekezletet követőhöz – majdnem olyan kevés, mint amikor Carney elfoglalta posztját. Mivel a gazdaság egyértelműen a javulás jeleit mutatja, és a legtöbb gazdasági mutató meghaladja a várakozásokat, kevésbé van szükség a további fellendítésre, és még Carney elnök szerint sincs ok további mennyiségi könnyítésre. Másrészt már előremutató útmutatást adtak arról, hogy nem emelik a kamatlábakat addig, amíg a munkanélküliségi ráta nem csökken 7% alá; jelenleg 7,7%, ezért nem valószínű a változás bekövetkezése (a tervezett inflációs rátát sem valószínű, hogy elérik, mivel az inflációs ráta csökkenő trendben van.) Legfeljebb olyan nyilatkozatot hallhatunk, amely a júliusban elhangzottakhoz hasonló közleményeket tartalmaz arról, hogyan nem értenek egyet a piac kamatlábakra vonatkozó előrejelzéseivel. De mivel ezt a sort szeptemberben kihagyták, és a kamatlábak eléggé azonos szinten vannak az akkorival, most nincs ok arra, hogy jobban aggódjanak. A figyelem a hónap későbbi részében közzéteendő jegyzőkönyvre terelődik. Az angol font esetében a GBP/USD pár várhatóan csökken az 1,5500-ös vagy az alatti szint felé, mivel az Egyesült Királyság gazdaságának javulási üteme lassul; ezenkívül a befektetők kezdenek rájönni arra, hogy a BoE komolyan gondolja a kamatlábak alacsony szinten tartását, ami hosszabb lesz, mint az a korábbi monetáris rendszer szerint lett volna. Alapjában véve az Egyesült Királyság helyreállását az vezérli, hogy a fogyasztók kevesebbet takarítanak meg és többet költenek, de van egy korlát, ameddig a trend mehet. Amint az emberek már nem összpontosítanak a brit gazdaság meglepő javulására, esetleg elkezdenek gondolkodni az ország aggasztó folyó fizetési mérleg deficitjén.
A mai egyéb mutatószámok között szerepel a francia és az olasz ipari termelés augusztusra vonatkozóan. Mindkettő várhatóan növekedésre vált havi szinten (a júliusi esést követően); egy előrejelzés valamelyest hitelt nyert, miután tegnap bejelentés érkezett az augusztusi német ipari termelés növekedéséről. Az USA-ban a heti újonnan regisztrált munkanélküliek állománya várhatóan 308 ezerről 310 ezerre emelkedik, ami valószínűleg nem gyakorol hatást a piacra. A BoJ elnöke, Kuroda és az EKB elnöke, Draghi New York-ban tartanak beszédet. Ma három Fed hivatalnok is beszédet tart.

A Piac


EUR/USD


• Az EUR/USD pár tegnap jelentősen esett, ami igazolja a momentum gyengeségét, amelyet a negatív divergencia is jelzett. Az európai kora reggeli kereskedésen az árfolyam az 1,3461-es (T1) támaszszint felé tart, ahol a lefelé történő áttörés hosszabbításokat indít el az 1,3400-es (T2) kritikus szint felé. A rövid távú elemzések alátámasztják ezt az elméletet, mivel az MACD és az RSI továbbra is csökkenő útvonalukat követik. A 20 periódusú mozgóátlag azonban a 200 periódusú mozgóátlag felett marad; ezért egyelőre bármilyen csökkenő hullámot a szept. 6. és okt. 3. közötti növekedés korrekciójának tekintek.
• Támaszszint: 1,3461 (T1), 1,3400 (T2), 1,3324 (T3).
• Ellenállásszint: 1,3564 (E1), 1,3644 (E2), 1,3706 (E3).

USD/JPY


• Az USD/JPY pár emelkedett, és jelenleg a 97,86-os (E1) ellenállásszint és a kék csökkenő trendvonal felé tart. A pár várhatóan erős ellenállásszintre talál ezen szinteken, ám ha a bikák győzedelmeskednek, kikövezik az utat a következő akadály felé (98,50 - E2). Az RSI és az MACD mutatószámok áttörték ellenállásszintjüket, ami megerősíti az árfolyam mozgásának közelmúltbeli bika jellegű viselkedését. Jelenleg a rövid távú trend csökkenő trend marad, mivel az árfolyam továbbra is csökkenő trendvonala alatt van, és a mozgóátlagok medve jellegű áttérése még mindig érvényben van.
• Támaszszint: 97,00 (T1), 96,54 (T2), 95,81 (T3).
• Ellenállásszint: 97,86 (E1), 98,50 (E2), 99,12 (E3).

EUR/GBP


• Az EUR/GBP pár felfelé áttörte a kék csökkenő trendbeli tartományának felső határát és a 0,8462-es korlátot (tegnapi ellenállásszint), miután tegnap kedvezőtlen adatot tette közzé az Egyesült Királyság termeléséről. Az európai kora reggeli időszakban az árfolyam valamelyest ezen szint felett van; ha a vételi nyomás magasabbra lendíti azt, várhatóan hosszabbítások indulnak a 0,8552-es (E2) ellenállásszint felé, a korábbi csökkenő hullám 161,8%-os Fibonacci hosszabbítási szint közelébe. A mozgóátlagok bika jellegű áttérése megtörtént, míg az MACD mutatószám bika jellegű jelzéseket ad, ami kedvez a további növekvő mozgásnak.
• Támaszszint: 0,8462 (T1), 0,8428 (T2), 0,8388 (T3).
• Ellenállásszint: 0,8503 (E1), 0,8552 (E2) és 0,8631 (E3).

Arany


• Az arany tovább csökkent, és lefelé áttörte az 1316-os szintet, majd visszatért csökkenő útvonalára. Azonban biztosabb leszek a csökkenő trend folytatódását illetően, amint bekövetkezik a korábbi minimum szint (1277 - T2) áttörése. Mindazonáltal továbbra is csökkenő irányban mozog, mivel a nemesfém a 20 és a 200 periódusú mozgóátlag alatt van, míg az MACD mutatószám indító vonala alatt, negatív tartományban tartózkodik.
• Támaszszint: 1291 (T1), 1277 (T2), 1260 (T3).
• Ellenállásszint: 1316 (E1), 1343 (E2), 1368 (E3).

Olaj


• A WTI kereskedése már három hónapja a legalacsonyabb szinteken zajlik, miután egy kormányzati jelentés kimutatta, hogy az USA-beli nyersolaj-készletek a legnagyobb szintre emelkedtek ebben az évben. Az ár jelentősen esett, miután ellenállásszintre talált a csökkenő trendbeli tartomány felső határán, és lefelé áttörte a 102,23-as (E1) korlátot (tegnapi támaszszint), a várakozásoknak megfelelően. Ha a negatív momentum folytatódik, és a WTI áttöri a 101,02-es padlót, próbára teszi a következő támaszszintet 99,26-on (T2). Mindkét mutatószám csökkenése kedvez a további csökkenő mozgásnak.
• Támaszszint: 101,02 (T1), 99,26 (T2), 97,36 (T3).
• Ellenállásszint: 102,23 (E1), 104,19 (E2), 106,06 (E3).

REFERENCIA valutaárfolyamok - NAPI árfolyamváltozás nyertesei és vesztesei



Piaci Összefoglaló

TETSZETT A BEJEGYZÉS?

0 megjegyzés:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2009 - 2020 BUXMASTERS - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger