Nem ártott a J.P. Morgan részvényeinek a 13 milliárd dolláros kárrendezés

2013. okt. 21.

Nem ártott a J.P. Morgan részvényeinek az az előzetes megállapodás, amelynek értelmében az Egyesült Államok legnagyobb bankja 13 milliárd dollárt fizet majd ki azért, hogy megszüntessék az ellene folyó polgári peres eljárásokat, amelyeket a 2008-as pénzügyi válságot megelőző derivatív ügyletek miatt indítottak.
    A J.P. Morgan részvényei hétfőn a hétvégén megkötött alku ellenére is növekedéssel kezdtek. Sajtójelentések szerint az igazságügyi minisztériummal kötött megállapodás értelmében a pénzintézet ellen a kifizetés fejében nem indul majd polgári peres eljárás. A bank ugyanakkor nem mentesül az esetleges büntetőjogi felelősségre vonás alól.
    A bankpapírok ebben a hónapban 5,5, éves szinten pedig 24 százalékos növekedést mutattak, szemben a DJIA 30 index 1,8, illetve 18 százalékos mutatójával. A JPM a hónap folyamán közölte, hogy 23 milliárd dollárt különített el a jogi költségekre.
    A hétfői The New York Times arról számolt be, hogy a megegyezést a JPM vezérigazgatója, Jamie Dimon kezdeményezte Eric Holder igazságügyi miniszternél, miután kiderült, a tárca egy sajtóértekezleten kívánja bejelenteni, hogy problémás ügyletek miatt több eljárás indul a bank ellen.
    Sajtóértesülések szerint a JPM kész 9 milliárd dollár büntetést kifizetni, illetve 4 milliárd kárpótlást folyósítani az érintett ingatlantulajdonosoknak.

MTI
TETSZETT A BEJEGYZÉS?

0 megjegyzés:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2009 - 2020 BUXMASTERS - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger