Gazdasági naptár Elemzés 2013.10.22.

2013. okt. 23.

Ma teszik közzé a nem mezőgazdasági munkaerő-állományt. Minden befektető a szeptemberi USA-beli nem mezőgazdasági munkaerő-állományra és a munkanélküliségi adatokra összpontosít. A vártnál kedvezőbb nem mezőgazdasági munkaerő-állomány valószínűleg módosítja az amerikai dollár közelmúltbeli csökkenő útvonalát, mivel a piac ismét fontolóra veheti a decemberi fokozatos csökkentést. A munkaerő-állományban várhatóan 169 ezerről 180 ezerre nőtt emelkedés következik be, míg a munkanélküliségi ráta a becslések szerint változatlanul 7,3%.
A nap folyamán közzéteendő októberi richmondi Fed gyártási index várhatóan változatlanul 0, miután az elmúlt hónapban váratlanul csökkent.
Az USA foglalkoztatási adatai mellett közzéteszik a kanadai viszonteladói értékesítési adatokat augusztusra vonatkozóan; a becslések szerint havi szinten továbbra is 0,3%-kal emelkedett, de az ütem a júliusinál lassabb (0,6%). A viszonteladói értékesítések (az autók kivételével) is lassulást mutatnak az előrejelzések szerint. (augusztusban havi szinten 0,2%, júliusban havi szinten 1,0%).
Ezelőtt, az európai nap során közzéteendő egyesült királyságbeli állami szektor szeptemberi nettó kölcsönállománya várhatóan jelzi, hogy az augusztusi 11,5 milliárd GBP értékű deficit 10 milliárd GBP-re csökkent.
Svájcban a szeptemberi kereskedelmi mérleg várhatóan 2 milliárd CHF többletet mutat, ami növekedést jelent az 1,86 milliárd svájci frankos korrigált értékhez képest.
Az éjszaka folyamán közzéteszik az ausztrál fogyasztói árindexet a harmadik negyedévet illetően. A negyedéves szintű adat a becslések szerint 0,4%-ról 0,8%-ra gyorsul. Mindazonáltal az éves szintű adatban várhatóan lassulás következik be (1,8% a 2,4%-kal szemben).
Végezetül pedig a Bank of England elnökhelyettese, Charles Bean kulcsfontosságú beszédet tart a Society of Business Economists (Vállalat-gazdaságtani Szakemberek Társasága) szervezetnél, míg az EKB vezető tanácsának tagja, Ewald Nowotny Bécsben szólal fel.

TETSZETT A BEJEGYZÉS?

0 megjegyzés:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2009 - 2020 BUXMASTERS - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger