Áttekintés

2013. okt. 29.


A dollár ma reggel kis mértékben változott; a legtöbb deviza közel van azon szintekhez, amelyeken péntek reggel ebben az időben volt. A dollár a legnagyobb nyereségeket a japán jennel szemben könyvelhette el, mivel a japán részvények jól teljesítettek, míg az amerikai deviza gyengült a skandináv devizákkal - különösen a svéd koronával - szemben, miután pénteken közzétették a vártnál kedvezőbb svéd gyártási bizalmi indexet, és mielőtt ma később további svéd adatok látnak napvilágot (lásd alább). Az AUD és az NZD továbbra is gyenge volt a kínai részvényekkel egyetemben.
A gazdasági kép változni kezdett. A múlt héten elég kedvezőtlen hírek láttak napvilágot az USA-ban, többek között a tartós fogyasztási cikkek rendelésállományában váratlan csökkenés következett be, a fogyasztói bizalmi index pedig nagyot zuhant. Az USA-beli fogyasztók kormányról alkotott véleménye a legalacsonyabb szintre került a felmérés 50 éves múltja során; a háztartásoknak csupán egynegyede véli úgy, hogy jövedelme nő a következő év során. Másrészt a német Ifo index továbbra is mérsékelt növekedést jelez (bár hat hónap alatt először csökkent), és az európai részvényekbe rekordnagyságú tőke áramlik. Úgy tűnik, hogy a fundamentális elemzések - amelyek alátámasztották az erősebb dollárt - most fordulatot vettek, és az USA devizája valószínűleg gyenge marad mindaddig, amíg kedvezőbb adatok nem érkeznek az USA-ból.
Ma eseményben szegény naptárunk van, ám az egész hetet tekintve sűrű lesz a program. Ma csak másodlagos európai mutatószámokat tesznek közzé. Ezek a következők: olasz októberi üzleti bizalmi index, amely várhatóan a szeptemberi 96,6-ról 96,3-ra csökken; a svéd szeptemberi viszonteladói értékesítés, amely várhatóan havi szinten 0,6%-kal emelkedik, amely gyorsulást jelent az augusztusi havi szinten 0,3%-os adathoz képest; valamint a svéd szeptemberi kereskedelmi mérleg, amely az előrejelzések szerint az augusztusi +3,2 milliárd SEK-ről +6,2 milliárd SEK-re (NSA), jelentősen emelkedett. A nap folyamán közzéteszik az USA szeptemberi ipari termelését, amely az előrejelzések szerint havi szinten 0,4%-kal emelkedett, ami az augusztusival azonos. Az USA függőben lévő lakásértékesítése szeptemberre vonatkozóan várhatóan havi szinten változatlan. Közzéteszik a dallasi Fed gyártási indexet októberre vonatkozóan, de nem áll rendelkezésre becslés. Az éjszaka folyamán Japán közzéteszi munkanélküliségi rátáját szeptemberre vonatkozóan; várhatóan az augusztusi 4,1%-ról 4,0%-ra csökkent. A hét egészét tekintve a nagy esemény az FOMC értekezlet, amelyet kedden és szerdán tartanak. Senki sem számít a jelenlegi politika változására; ehelyett a tárgyaláson valószínűleg arra összpontosítanak, hogy a jelenlegi diszkrecionális politika helyett formálisabb, szabályalapú módszert vezessenek-e be a politika módosítására.
TETSZETT A BEJEGYZÉS?

0 megjegyzés:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2009 - 2020 BUXMASTERS - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger