Áttekintés 2013.10.24.

2013. okt. 24.

Kína rövid távú pénzpiaci kamatlábai jelentősen emelkedtek szerdán, miután a Kínai Nemzeti Bank már második napja nem pumpált pénzt a gazdaságba. A szabályozók lépéseket fontolgatnak az inflációs kockázatok elkerülésére. Az emelkedés fokozza a kínai gazdaság lassulásának kockázatát, ami negatív hatást gyakorolhat az ausztrál dollárra és az árupiacra. Mindazonáltal Ausztrália devizája visszapattant a két hónap során legnagyobb, egynapos veszteségéből. A svájci frank emelkedett szerdán a kínai monetáris politikával kapcsolatos aggályok hatására, és a réz több mint 2%-kal esett.
Az euró majdnem változatlan volt, és úgy tűnik, hogy az európai pénzügyi szektor miatti aggályok visszatartják a devizát. Az Európai Központi Bank szerdán azt mondta, hogy novemberben stressz-teszteket indít az eurozóna fő bankjai esetében, hogy megalapozza a bizalmat az ágazatban. A Kanadai Nemzeti Bank politikát váltott, és visszavonta 18 hónapja tartó, esetleges kamatlábemeléssel kapcsolatos figyelmeztetéseit. A nyilatkozat után a kanadai dollár egy hét alatt a legalacsonyabb szintjére gyengült az amerikai dollárral szemben. Az USA-beli nyersolaj-árak hordónként 97 $-ra emelkedtek, miután 3,5 hónap alatt a legalacsonyabb szintjükre kerültek szerdán. Az arany eközben valamelyest csökkent, mivel a befektetők eladták a nyereség biztosítása érdekében.
A mai mutatószámok között szerepelnek Kína, Franciaország, Németország és az eurozóna előzetes gyártási és szolgáltatási szektorbeli PMI-indexei októberre vonatkozóan. Kína tovább görgette a labdát az éjszaka folyamán: az adat 50,9-re emelkedett, és felülmúlta az 50,4-es becsléseket. Európa gyártási PMI-indexei várhatóan javultak és a becslések szerint 50 fölött lesznek, ami jelzi, hogy az eurozóna gazdasága tovább növekszik, ami pozitív hatást gyakorol az euróra. Fél órával a New York-i nyitást követően az USA közzéteszi augusztusi kereskedelmi mérlegét. Az adat az előrejelzések szerint valamelyest emelkedő deficitet jelez (39,5 milliárd USD a júliusi 39,1 milliárd USD-hoz képest). A heti újonnan regisztrált munkanélküliek állománya okt. 19-re várhatóan 358 ezerről 340 ezerre csökken. A Norges Bank és a Riksbank közzéteszik kamatlábakról szóló politikájukat. Mindkettő várhatóan változatlan, ezért az elnök azt követő sajtókonferenciájára összpontosítanak. Az éjszaka folyamán Japán közzéteszi szeptemberi fogyasztói árindexét és az októberi tokiói fogyasztói árindexet. Várhatóan mindkét adat többé-kevésbé változatlan. Végezetül a BoE elnöke, Carney tart beszédet a Financial Times 125. évfordulója alkalmából rendezett eseményen. Beszéde után sajtókonferenciát tart.
TETSZETT A BEJEGYZÉS?

0 megjegyzés:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2009 - 2020 BUXMASTERS - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger