Piaci Elemzés 2013.06.06.

2013. jún. 6.

Áttekintés

A jó hír rossz hír? A csalódást keltő ADP-jelentés körüli sürgölődés arra utal, hogy a piac esetleg „a rossz hír jó hír” elven működik. A vártnál kedvezőtlenebb ADP-jelentés alapot szolgáltatott olyan gondolatoknak, hogy a Fed esetleg egyáltalán nem csökkenti fokozatosan a mennyiségi könnyítést, ami elősegítette az adatok közzététele előtt uralkodó „kockázatkerülő” hozzáállás megfordulását; ennek oka a csalódást keltő eurozónabeli adatok és az a felfogás, hogy az EKB ma esetleg nem ajánl semmit, amivel támogathatná a növekedést. Az óvatos hozzáállás röviddel azután folytatódott, miután az USA-beli részvények árfolyama esett, és a kötvényhozamokban is csökkenés állt be. Az árudevizákat ez különösen érintette, mivel csökkentek az áruk árai.
A piac fókuszában ma a Bank of England és az EKB áll. A Bank of England részéről nem várható változás a politikában (és ezért nem várható nyilatkozat sem). A tegnap közzétett, májusi szolgáltatási PMI-index a vártnál jelentősen kedvezőbb, és már az ötödik egymást követő hónapban emelkedett az egy év távlatában legmagasabb szintre. Ha Carney úr nem venné át a posztot a jövő hónapban, az emberek esetleg a kamatlábak emeléséről kezdenének gondolkodni az Egyesült Királyságban.
Az EKB-t illetően gyakorlatilag nem várható változás sem a refinanszírozási kamatlábat, sem a betéti kamatlábat illetően. Vegyes üzenetek érkeztek a tanácstagoktól, akik közül sokan a negatív kamatlábak ellen voltak, de mégis hajlandóak fontolóra venni azokat; talán nem kívánnak dogmatikusnak látszani. Az eszközök által fedezett értékpapírok vásárlását ellenző megjegyzések is nagyobb hangot kaptak, mint az azt támogatók. A fókuszban ismét az azt követő sajtókonferencia áll, amelyből látható, hogyan áll a vita. Az EUR/USD pár az elmúlt hónapban kissé emelkedett, miután bejelentés érkezett a refinanszírozási kamatláb 25 bp-vel való csökkentéséről, majd jelentősen csökkent a sajtókonferencia közben. Ha ebben a hónapban nem lesz változás, az EUR/USD pár csökkenhet, ám Draghi várhatóan ismét utal arra, hogy további változások lehetségesek, mivel „alaposan megvizsgálják az összes beérkező információt”.
A nap későbbi részében a Kanadai Nemzeti Bank új elnöke, Stephen Poloz beszél a Kanadai Képviselőház Pénzügyi Bizottsága előtt. Ez az első nyilvános beszéde, amióta a Kanadai Nemzeti Bank elnöke lett.

A Piac

EUR/USD


• Az EUR/USD pár csökkent az európai kereskedés során, mivel a Markit szolgáltatási PMI-indexe, a viszonteladói értékesítési mutató és az eurozóna korrigált GDP adata a vártnál valamivel kedvezőtlenebb lett. A pár azonban visszapattant az ADP foglalkoztatási adatokban a vártnál kedvezőtlenebb irányú változás miatt, és elérte az 1,3115-ös ellenállásszintet, amely a február-március időszaki esés 38,2%-os visszatérési szintje. A pár azonban négy percen belül elveszítette erősödésének kétharmadát, mivel a tavalyi év ADP adatai a nem mezőgazdasági munkaerő-állomány adatoknál (közzétételükre holnap kerül sor) jobbak voltak. Az USA-beli, a vártnál marginálisan kedvezőbb ISM nem gyártási PMI-index túlsúlyba került az előrejelzéseknél alacsonyabb (jóllehet javult) USA-beli gyári rendelésállománnyal szemben, a pár pedig visszapattant. Az 1,3075 most kulcsfontosságú támaszszint, az 1,3110–1,3115 pedig az első ellenállásszinti tartomány. Az ezt követő ellenállásszint magasabb, 1,3160 és 1,3200. Az 1,3075 alatti támaszszint 1,3030 és 1,3005, amely a 200 napos és az 50 napos mozgóátlag; további támaszszint az 1,2980, az 1,2955 és az 1,2920, egy olyan napon, amikor jelentős volatilitás valószínű a Draghi által tartott sajtókonferencia fényében, az EKB kamatlábakról szóló döntése után. Az RSI valóban és jócskán 8 hetes ellenállásszinti trendvonalán van, ám a sztochasztikus mutató a gyakori ellenállásszinten található, bár nem rekordnagyságú.

USD/JPY


• Az USD/JPY egész nap csökkent, mivel az USA-ban egy sor, dollárra negatív hatást gyakorló adat látott napvilágot. Az alsó Bollinger sávbeli és a csúcsos trendvonalbeli támaszszint 98,85 volt, ám az ellenállásszint korán 99,40 lett. A napi támaszszint a 98,85–99,00 tartományban lehet; a további támaszszint 98,15. A 99,35 feletti ellenállásszint jellemzően éppen a 100-as szint alatt, kb. 99,90-en van.

AUD/USD


• Az AUD/USD ismét fő vesztes volt, mivel Ausztrália kereskedelmimérleg-többlete 95%-kal csökkent (jelentősen alulmaradt a várakozásokon), az export csökkent, ami részben a kínai gazdasági növekedésben bekövetkezett lassulásnak tudható be. A támaszszint 0,9430 lett, az ezt követő támaszszint jelentősen alacsonyabb: 0,9350. Az ellenállásszint a jól tesztelt 0,9560-as és 0,9610-es szint.

Arany


• Az arany visszapattant az 1395 $-os támaszszintről a kedvezőtlen USA-beli gazdasági adatok bejelentésének hatására, azonban ismét nem tesztelte az ellenállásszintet, és az ellenállásszint valójában csökkent. Az 1400 $-os szint a mai nap támaszszintje; ennek áttörése hatására a pár valószínűleg lefelé enyhén áttöri a növekvő trendvonalat. Figyelembe veendő a majdnem túlvásárolt sztochasztikus mutató és az a tény, hogy a mai lehetséges csökkenés esetleg egybeesik a medve jellegű RSI és a sztochasztikus mutató ezzel egyidejű áttérésével. Az 1400 $ alatti támaszszint valószínűleg 1385 $, a további támaszszint 1370 $. Az ellenállásszint 1420 $ és 1445 $, bár a tegnapi legmagasabb szint csupán 1410 $.

Olaj


• A WTI ismét inkább dollárban denominált eszközként, mintsem a gazdaság számára kulcsfontosságú áruként funkcionált. Erősödött a gyenge USA-beli adatok közzététele miatt, mivel a dollár leértékelődött. Azonban a nyersolaj ezután hamarosan elveszítette erősödését, mielőtt a 94,45 $-os ellenállásszintre került, mivel közzétették a 9 hónap során a legnagyobb mértékű készletcsökkenést. A támaszszint 93,50 $, amely találkozik az 50 napos mozgóátlaggal és a jól tesztelt Fibonacci szinttel; a további támaszszint a 200 napos mozgóátlagon a 92,35 $-os szint. Az ellenállásszint valószínűleg ismét 94,05 $ és 94,40 $, a további ellenállásszint 95,50 $.

REFERENCIA valutaárfolyamok - NAPI árfolyamváltozás nyertesei és vesztesei



Piaci Összefoglaló


Röviden

Intraday Comment
05.06.2013

A gyenge svéd szolgáltatási PMI-index fellendíti az USD/SEK párt

Az USD/SEK pár 45 pip-pel szárnyalt a svéd szolgáltatási PMI-indexben bekövetkezett, vártnál kedvezőtlenebb romlás bejelentése hatására. A romlást jelző, 47,7-es érték minden elemzőt meglepetésként ért, mivel várakozásaik szerint az érték az áprilisi 48,6-ról 49,3-ra nőtt volna. Az egymást követő harmadik hónapja romló szolgáltatási PMI-index a gazdasági lassulásnak tulajdonítható, amit befolyásolt az export (különösen az eurozóna felé irányuló) csökkenése.
Az 1 órás grafikonon látható, nagymértékű emelkedés egybeesett az 50 napos mozgóátlagról és az elmúlt 8 hetet jellemző, gyenge növekvő trendvonalról való visszapattanással. A kezdeti támaszszint 6,5600, a további trendvonalbeli támaszszint pedig 6,5380 lehet. A híreket követő ellenállásszint 6,5900 lett, a Fibonacci és a 200 napos mozgóátlagbeli ellenállásszint pedig 6,6150. A nap későbbi részében közzéteendő, általánosan kedvező USA-beli adatok hatására valószínűleg áttöri ezt a szintet; a tesztelt Fibonacci ellenállásszint 6,6500. A mennyiségi könnyítés Fed általi fokozatos csökkentésének az ADP foglalkoztatási adatok módosulása hatására csökkent valószínűsége miatt a pár valószínűség erős támaszszintre talál a 6,5000-es szinten, amely két visszatérési szintet koncentrál, és egyben az egy hónapos legalacsonyabb szint.
TETSZETT A BEJEGYZÉS?

0 megjegyzés:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2009 - 2020 BUXMASTERS - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger