Fundamentális Elemzés 03.05.2013

2013. máj. 4.

A jelentéseket pénzügyi szakértők készítik a világ különböző pontjain található irodáinkban, továbbá külső forrásokat is igénybe veszünk. Ezen jelentések fundamentális és technikai elemzéseket, világgazdaságról szóló áttekintéseket, valamint gazdasági adatok közzétételével kapcsolatos pénzügyi naptárat tartalmaznak.
Napi  Kommentár
03.05.2013

Áttekintés

Az EKB a várakozásoknak megfelelően 25 bp-vel csökkentette a refinanszírozási kamatlábat. Az EKB elnöke, Draghi rendhagyó intézkedésekről beszélt, mint pl. a fedezettel rendelkező eszközpiac támogatása, de semmi konkrétumról nem tett említést. A piac főleg arra összpontosított, amikor Draghi nyitva hagyta a negatív betéti kamatláb lehetőségét, aminek hatására az EUR/USD csökkent. Továbbá nyitva hagyta további intézkedések lehetőségét is, amennyiben azokra szükség lenne. Összességében véve az EKB hagyományos intézkedések további lazítására való hajlandósága negatív hatást gyakorol az euróra. Ugyanakkor a rendhagyó intézkedések - amelyek valójában támogathatnák a hitelnövekedés fellendítését a periférikus országokban - végrehajtásában történő késés szintén negatív hatást gyakorol az euróra, de más okokból kifolyólag. Szerintem egyelőre valószínűleg az EUR/USD csúcsát látjuk (az USA-beli kedvezőtlen adatok miatt).
Az eurozóna végső PMI-indexét tegnap felfelé korrigálták Olaszország és Spanyolország meglepő javulásának hatására. Mindazonáltal a Markit szerint az adatok jelzik, hogy a gyártás - amely a 2. negyedévben is fokozta a recesszió valószínűségét - „jelentősen és növekvő mértékben visszahúzza az (eurozóna) gazdaságát”. A gazdasági hírek az USA-nak kedveztek, ahol az újonnan regisztrált munkanélküliek száma 324 ezerre csökkent (2008 óta a legalacsonyabb szint), és az USA kereskedelmimérleg-deficitje a vártnál jobban csökkent. Most az egyszer az USA-beli jó hírek a dollár számára is jó hírek voltak, és az USA devizája a legtöbb párjával szemben, a visszatért a kockázati hozzáállás (a részvények emelkedtek, az áruk emelkedtek) és az alacsonyabb kincstárjegy-hozamok ellenére is erősödött. Talán az eurozóna problémái választják el egymástól a kockázatvállaló/kockázatkerülő kereskedést.
A piac ma az USA-beli, áprilisi, nem mezőgazdasági munkaerő-állomány adataira vár. A Bloomberg általi becslés +140 ezer (a márciusi +88 ezerről), a munkanélküliségi ráta pedig változatlanul 7,6%. A becslések legnagyobb részét a szerdai, csalódást keltő ADP adatok közzététele előtt végezték, tehát a valódi adat valószínűleg valamelyest alacsonyabb. Mindenesetre a piacnak az adatokra adott reakciójának előrejelzése éppolyan nehéz, mint magának az adatnak a becslése. Tanulmányoztuk az utóbbi hat alkalmat, amikor a nem mezőgazdasági munkaerő-állomány adata egyezett a becslésekkel, valamint a legutóbbi hat alkalmat, amikor alulmaradt a becsléseken. Átlagban a bejelentést követő kb. első három napban nem vagy alig volt változás, majd az EUR/USD párban csökkenés történt, amikor a nem mezőgazdasági munkaerő-állomány nem egyezett a becslésekkel, valamint emelkedett, amikor az adat felülmúlta a becsléseket! Más szóval, átlagban a vártnál kedvezőbb nem mezőgazdasági munkaerő-állomány adatok kedvezőtlenebbül hatottak a dollárra az adatok közzétételét követő héten. Ezzel azonban csínján kell bánnunk, mivel az átlag az eredmények széles körű szórását takarja, ami megnehezíti, hogy biztos kijelentéseket tehessünk a valószínűleg bekövetkező hatást illetően.

A Piac

EUR/USD


• Az EUR/USD pár tegnap jelentősen csökkent USA-beli, újonnan regisztrált munkanélküliek állományának vártnál kedvezőbb alakulása hatására. A legfelső Bollinger sávbeli szint elérése után most támaszszintre talál az 1,3075-ös szint körül, amely 20 napos mozgóátlaga és az utóbbi hónapban tapasztalt növekvő trend 38,2%-os visszatérési szintje. Ha a jelenlegi támaszszint szabályszerű áttörésének lehetünk tanúi, valamint a nem mezőgazdasági munkaerő-állomány adatainak függvényében a pár csökkenhet az 1,30-1,2960 tartomány felé, ahol az alsó Bollinger sávbeli szintek és a 200 napos mozgóátlag találhatók. A vártnál kedvezőtlenebb, nem mezőgazdasági munkaerő-állomány adatok az 1,3120-as szint felé „repíthetik” a párt, majd később ismét teszteli az 1,32-es pszichológiai szintet, feltéve, hogy a korreláció fennáll.

USD/JPY


• Az USD/JPY visszapattant 38,2%-os visszatérési szintjéről, és jelentősen erősödött az USA-beli újonnan regisztrált munkanélküliek állományának közzététele után. A pár ellenállásszintre talált a 98,30-as szinten, amely megegyezik a felső Bollinger sávbeli szinttel, míg jelenleg támaszszintre talált 97,80-on, a hosszú távon emelkedő trendvonalon. A támaszszint várhatóan 97,35 és 96,40, míg az ellenállásszint kb. 98,40 és 99.

USD/CHF


• Az USD/CHF tegnap emelkedett a dollár általános trendjével, miután felfelé visszapattant a hosszú távú trendvonaláról a 0,9260-as szinten. A pár ellenállásszintre talált s 0,9340-es szinten, amely a korábbi ellenállásszint és egyben a 20 napos mozgóátlag. A következő ellenállásszint várhatóan a 0,94-es fő pszichológiai szint, amely egyben a 200 napos mozgóátlag. Később tesztelheti a 0,9450-es szintet. A támaszszint valószínűleg 0,9260, amely egybeesik hosszú távú trendvonalával; a szint áttörése hatására a pár 0,92-re csökkenhet.

Arany


• Az arany tegnap emelkedett az erősebb dollár ellenére, és elérte a túlvásárolt szinteket a rövidtávú sztochasztikus mutatón, miközben ellenállásszintre talált az 1475 $-os szinten. A mai támaszszint várhatóan kb. 1460 $ lesz, amely egyezik 23,6%-os visszatérési szintjével; a későbbi szint 1450 $. Ha azonban a vártnál kedvezőtlenebb nem mezőgazdasági munkaerő-állomány adatok látnak napvilágot, az arany 1485 $-ra emelkedhet.

Olaj


• A WTI a tegnapi nap fő nyertese volt, mivel 3 $ fölé emelkedett az újonnan regisztrált munkanélküliek állományának meglepő adatainak hatására. A pár ellenállásszintre talált kb. 94 $-on, amely a fő pszichológiai szint és a csökkenő trend 50%-os visszatérési szintje. Az ellenállásszint most várhatóan 94,50 $, később 95,50 $, ahol csökkenő trendvonallal van dolgunk. Mivel azonban a trend medve jellegű marad, és a sztochasztikus mutató a túlvásárolt szinteken van, a WTI ismét csökkenhet. A támaszszint várhatóan erős trendvonalán és Fibonacci szintjén, a 92,15-92,85 $-os tartományban lesz; a tartományból való kitörés hatására 91,30 $-ra csökken.

REFERENCIA valutaárfolyamok - NAPI árfolyamváltozás nyertesei és vesztesei



Piaci Összefoglaló


TETSZETT A BEJEGYZÉS?

0 megjegyzés:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2009 - 2020 BUXMASTERS - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger