Fundamentális Elemzés 12.04.2013

2013. ápr. 14.

Fundamentális Elemzés
A jelentéseket pénzügyi szakértők készítik a világ különböző pontjain található irodáinkban, továbbá külső forrásokat is igénybe veszünk. Ezen jelentések fundamentális és technikai elemzéseket, világgazdaságról szóló áttekintéseket, valamint gazdasági adatok közzétételével kapcsolatos pénzügyi naptárat tartalmaznak.
Napi  Kommentár
12.04.2013

Áttekintés

Az USA-ban az újonnan regisztrált munkanélküliek létszámában a vártnál nagyobb csökkenés következett be, ami megerősítette, hogy a múlt hét csalódást keltő, nem mezőgazdasági foglalkoztatottsági adatai anomáliát jelentettek, és az USA munkaerő-piaci helyzete javulóban van. Ezáltal a Fed néhány hónap múlva megkezdheti mennyiségi könnyítésének fokozatos csökkentését, amint az a hét korábbi részében az FOMC jegyzőkönyvből kiderült. A gazdasági adatok nem meghatározóak a napi mozgások szempontjából, és a dollár általánosságban véve gyengébben teljesített a nap folyamán, mivel a kockázatkereső magatartás ismét az USD eladását jelentette, talán a feltörekvő piacok devizáinak vásárlása érdekében (az MXN, a HUF és a CZK nagy nyertesek voltak az amerikai dollárral szemben az éjszaka folyamán). Az USD/JPY továbbra sem volt képes áttörni a 100-as szintet.
Ez a Japánból kiáramló tőkének köszönhető? Olaszország könnyűszerrel értékesítette az eladásra felkínált, 7,2 milliárd EUR értékű kötvényeit, jelentős külföldi kereslettel. Még Nagy-Britannia is rekord alacsony hozammal értékesítette 10 éves futamidejű, inflációhoz kapcsolt kötvényét, ami talán tükrözi a befektetők azon vágyát, hogy megvédjék befektetett eszközeiket az infláció jövőbeli emelkedésétől. Ennek oka lehet, hogy a japán befektetések új otthont keresnek, ám ez nem teljesen világos. Japán manapság meghaladja a trendet, míg a világ többi része jelentősen gyenge; a japán befektetők az utóbbi kb. 24 évben hazai részvényekbe fektettek; és a nemrégi javulást követően a J-REITS 3,3%-os hozamot kínál, amely sok külföldi befektetési eszközhöz képest kedvező. Miért kockáztassanak olasz kötvények vásárlásával?
Ma és holnap Dublin áll az euró-piac figyelmének középpontjában, mivel a 27 EU-tagállam pénzügyminiszterei találkoznak, hogy megvitassák Ciprus segélyét, az eurozóna banki szabályozását és egyéb ügyeket. Nem várható döntés. Az eurozóna ipari termelése februárban talán valamelyest javult, ám mivel az eurozóna gyártási PMI-indexe márciusban tovább csökkent, a februári ipari termelési adat nagyrészt a múlté. Az USA-ban a közzéteendő márciusi viszonteladói adatok havi szinten várhatóan változatlanok; ez lassulást jelent a februárihoz képest, mivel a munkahelyek számában és a munkabérekben bekövetkező lanyha növekedés talán megnehezítette, hogy a fogyasztók növeljék kiadásaikat. Mivel a viszonteladói értékesítési adatok három egymást követő hónapban a várnál kedvezőbben alakultak, valamint a viszonteladói értékesítési adatok egymás után négyszer múlták felül az előrejelzéseket (amelyre az utóbbi hat év során egyszer volt példa), ma valószínűtlen, hogy változás áll be. Ám a Michigani Egyetem fogyasztói bizalmi indexe várhatóan változatlan marad, ami azt jelenti, hogy a költekezésben sem várható nagymértékű csökkenés.

A Piac

EUR/USD


• Az EUR/USD általánosságban véve tegnap erősödött; a pár áttörte 50 napos mozgóátlagát és felső Bollinger sávját. A mai erős támaszszint valószínűleg 1,3075, a további támaszszint pedig 1,3010. A csúcsos trendvonalbeli ellenállásszint jelentősen meghaladja a felső Bollinger sávot (1,3199), amely kihívások előtt áll, ha az USA márciusi viszonteladói értékesítési adatai a vártnál nagyobb esést jeleznek.

USD/JPY


• A 99,90-es szint tegnap ismét ellenállásszintként funkcionált, amint egyre közelebb kerülünk a 100-as szinthez. Ha az árfolyam a 99,35-ös támaszszint körül alakul a viszonteladói értékesítési adatok közzététele előtt, valószínűtlennek tűnik, hogy ma áttörjük a 100-as szintet, még akkor sem, ha az értékesítési adatok a várakozásoknál jobban alakulnak. Ha azonban az USD/JPY pár közelebb került a 99,70-es szinthez, úgy tűnik, hogy képesek leszünk legalább túllépni a 100-as szintet. Ha az USA viszonteladói értékesítési adatai csalódást keltenének, a további támaszszint 98,90, az erős támaszszint pedig 98,30 lesz. Az ellenállásszint 100,50 lehet.

AUD/USD


• Az ausztrál dollárra nem hatott az éjszaka folyamán a vártnál kedvezőtlenebb foglalkoztatási jelentés, mivel a befektetők a Kínából érkező, általánosan kedvező hírekre, többek között a várakozásokat felülmúló heti importadatokra és a jövő héten közzéteendő 1. negyedéves GDP adatokra összpontosítanak.
Az AUD/USD pár tegnap hosszú lábú doji csillagot formált, és nem sikerült az 1,0550-es záró ellenállásszintjét megközelíteni, illetve azt áttörni; napközben az 1,0600-as csúcsos ellenállásszintjére emelkedett. Mivel erős támaszszint van 1,0490-es szinten, a további támaszszint pedig 1,0400, valószínű, hogy az ellenállásszint ma ismét tesztelésre kerül, a kitörés pedig kb. 1,0670-re tűzi ki a kezdeti célt.

Arany


• A nemesfémek tegnap erősödtek, és visszaszerezték az előző napon elszenvedett főbb veszteségeik bizonyos részét. Az arany visszapattant a 1549,50–1554,50 $ tartománybeli támaszszintjéről, mivel a dollár esett. Az erősödések azonban hamarosan alábbhagytak, annak ellenére, hogy az IMF kedvezőtlenebb képet festett az USA-beli és a globális növekedési kilátásokról. Az 1564 $ gyenge ellenállásszintnek tűnik; a valamivel erősebb ellenállásszint 1572 $.

Olaj


• A WTI és a Brent egyaránt estek a tegnapi nap folyamán, miután a Nemzetközi Energiaügynökség kedvezőtlenebb előrejelzéseket tett közzé az olaj iránti globális keresletről a 2013-as évre, aminek hatására a WTI jóval a 94,50 $-os ellenállásszintje alá csökkent, amelyről a korai órákban próbált kitörni. Az olaj ára a 93,50 $-os erős támaszszint alatt zárt, ami kb. 92,40 $-os szinten visszafordulást jelez, amint azt a H1, a H4 grafikonok és a 14 napos sztochasztikus mutatók jelzik. A 93,50–93,80 $-os tartomány ismét ellenállásszintet képez, a trendvonalbeli támaszszint megközelíti a 200 napos mozgóátlagot és a 2 Fibonacci visszatérési szintet.

REFERENCIA valutaárfolyamok - NAPI árfolyamváltozás nyertesei és vesztesei



Piaci Összefoglaló




TETSZETT A BEJEGYZÉS?

0 megjegyzés:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2009 - 2020 BUXMASTERS - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger